Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să îţi dezvolţi vocabularul

Cum să îţi dezvolţi vocabularul
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Să fii un bun comunicator este o abilitate foarte importantă, indiferent de natura profesiei pe care o vei avea şi de domeniul în care ai să îţi faci o carieră. Atunci când comunici transmiţi foarte multe lucruri despre tine ca persoană, iar oamenii te judecă după felul în care vorbeşti şi îţi susţii punctele de vedere. Pentru a comunica bine şi coerent ai nevoie să îţi dezvolţi vocabularul, iar acest lucru trebuie făcut încă din şcoală.

Pune în aplicare câteva tehnici şi strategii pentru a-ţi îmbogăţi vocabularul. Aceleaşi reguli sunt valabile şi atunci când înveţi o limba străină, unde dezvoltarea vocabularului este foarte importantă.

Citeşte cât mai des. Cei care au un vocabular bogat sunt cei care citesc constant. Atunci când citeşti, fie că e vorba de cărţi, reviste sau articole online inevitabil înveţi cuvinte noi. Ca să îţi dezvolţi vocabularul şi să înveţi cât mai multe cuvinte poţi citi. Atunci când citeşti şi găseşti un cuvânt nou nu apela imediat la dicţionar sau la internet pentru a vedea semnificaţia cuvântului respectiv, ci încearcă să îţi dai seama mai întâi din context ce înseamnă acesta.

Citește și:   Modele de lucru manual pentru vacanța la mare

Leagă cuvintele de situaţii reale. Atunci când încerci să faci anumite conexiuni între cuvintele pe care le înveţi şi viaţa reală îţi va fi mai uşor să ţi le aminteşti. O idee ar fi să asociezi cuvintele noi cu oamenii pe care îi ştii, locurile care îţi sunt cunoscute sau evenimentele importante din viaţa ta. De asemenea, dacă acest lucru te ajută, poţi găsi o rimă pentru cuvintele noi – această metodă funcţionează mai ales în rândul copiilor, dar şi adulţii folosesc de multe ori acest mijloc pentru a memora mai uşor. Cel mai bun mod de a-ţi aminti cuvintele noi pe care le-ai asimilat în vocabularul tău este prin strategiile creative pe care le dezvolţi.

Jocuri de cuvinte. Atunci când vrei să îţi dezvolţi vocabularul apelează la jocuri de cuvinte. Aceasta este una dintre cele mai eficiente metode de a învaţă cuvinte şi noţiuni noi. Pentru că jocurile sunt amuzante şi relaxante, acestea funcţionează mai bine în procesul de învăţare, din moment ce oamenii dedică mai mult timp lucrurilor care le fac plăcere.

Repetarea cuvintelor.O metodă eficientă de a-ţi îmbogăţi vocabularul este prin repetarea cuvintelor. Atunci când înveţi un cuvânt nou, caută să îl repeţi de câte ori ai ocazia şi cât mai des într-o zi pentru că în felul acesta îţi va rămâne în memorie. De asemenea, poţi să mai încerci să îţi notezi cuvintele noi, pentru că în momentul în care le scrii şi apoi le vezi îţi vor rămâne întipărite în memorie. O altă metodă pe care o poţi testa este că imediat după ce înveţi un cuvânt nou să încerci să îl foloseşti într-un context sau să alcătuieşti cu el propoziţii.

Citește și:   A auzi sau A asculta

Articole interesante

Lasa un comentariu