Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să înveți pentru examene și teze eficient

Cum să înveți pentru examene și teze eficient
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Mulți copii și tineri se plâng că perioada examenelor și temelor este foarte stresantă pentru ei, că materia este prea multă și timpul prea scurt pentru învățat. Acesta poate fi un  adevăr dar și modul în care înveți și te pregătești își spune cuvântul.

Iată câteva secrete care să facă învățarea ta mai eficientă:

Învață la timp- dacă înveți lecțiile numai în perioada testărilor, nu vei avea prea mult timp atunci să le cuprinzi și să le reții pe toate. Chiar dacă ai note și o lecție nu ți se pare prea importantă, încearcă să o citești și să o înțelegi atunci când esgte predată. Nu te teme că o vei uita până la examen sau teză. În realitate este altfel când le citești prima dată și altfel când e a doua sau a 3a oară. Îți vei aminti multe aspecte și le vei reține mai repede.

Fă învățarea vizuală- mulți copii sunt astăzi învățați cu mijloacele audi-vizuale și de aceea textul dintr-o carte poate fi plictisitor și greu de reținut. Îți poți face singur învățarea mai interesanta. De exemplu caută online clipuri video cu acel subiect, exemple, documentare, experimente, fotografii, muzee virtuale despre ceea ce înveți.

Notează și exersează- la fel cum nu poți fi bun la fotbal sau la balet numai privind pe alții practicând sau citind despre asta, un mod foarte util de a învăța și a reține mai mult este să repeți cu creionul în mână. Poți folosi un caiet sau foi pe care să notezi subtitluri, formule, definiții sau o tablă, un laptop pe care să scrii. La fel exercițiile te ajută să vezi aplicarea formulelor funcționând și să le înțelegi logica. De asemenea poți desena  sau schița anumite lucruri. Unii copii sunt mai buni la desenat decât la scris. Desenează ceva care să fie reprezentativ pentru pasajul sau subcapitolul respectiv, nu neaparat o capodoperă detaliată care să îți ia mult timp ci ceva care să te ajute să-ți amintești ce ai citit acolo numai dintr-o privire. Poți folosi foi mai mari sau o tabla, un perete cu autocolant pe care poti scrie in camera ta.

Articole interesante

Lasa un comentariu