Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să înveţi la matematică: trucuri pentru a rezolva rapid problemele

Cum să înveţi la matematică: trucuri pentru a rezolva rapid problemele
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Matematica este o materie de care nimeni nu se poate ascunde. Fie că îţi place sau nu, măcar pentru o perioadă de timp, matematica va face parte din orarul tău şcolar săptămânal.

De asemenea, matematica este acel tip de materie pentru care oricât ai studia e posibil să ajungi la conculzia că nu ai înţeles nimic. Este foarte important că atunci când studiezi la matematică să înţelegi foarte bine conceptele şi formulele pe care le vei folosi pentru a putea rezolva problemele.

Din fericire există câteva tehnici pentru a studia la matematică care te pot ajuta indiferent de nivelul la care eşti.

Exersează

Este practic imposibil să înveţi la matematică doar citind şi ascultând. Pentru a învăţa cu adevărat la matematică trebuie să rezolvi şi probleme. Cu cât exersezi mai mult şi faci cât mai multe probleme, cu atât va fi mai bine. Fiecare problemă este diferită şi are caracteristicile ei de aceea este important să rezolvi cât mai multe.

Revizuieşte greșelile

Atunci când rezolvi probleme de matematică, este important să treci prin fiecare etapă pentru a ajunge la rezultat. Dacă ţi s-a întâmplat să faci greşeli, ar trebui să le revizuieşti şi să înţelegi ce anume a fost greşit.

Citește și:   Știi de unde se aprinde becul?

Însuşeşte-ţi concepetele cheie

Nu încerca niciodată să memorezi rezolvarea unei probleme pentru că nu este deloc productiv. Este mult mai folositor pe termen lung să înţelegi procesul şi implicaţiile logice care au dus la rezultatul obţinut. De asemenea, este foarte important să înveţi conceptele cheie şi formulele matematice care se aplică apoi în rezolvarea problemelor.

Înţelege-ţi dubiile

E posibil că uneori să te blochezi în rezolvarea unei probleme şi să îţi fie greu să mergi la următorul nivel. Este foarte important să depăşeşti situaţiile de acest gen şi să încerci să înţelegi procesul de rezolvarea a problemei.

Fă un dictionar de matematică

Matematica are o terminologie specifică cu o mulţime de cuvinte care ar putea fi incluse într-un dicţionar. Fă-ţi un dicţionar cu toate conceptele, terminologia şi definiţiile pe care ai nevoie să le ştii.

Aplică matematica în rezolvarea problemelor din lumea reală

Atunci când este posibil, încearcă să aplici matematica pentru a rezolva problemele din viaţă de zi cu zi. Matematica poate fi abstractă uneori, aşadar caută să o aplici în viaţă reală pentru că te poate ajuta să îţi schimbi perspectiva şi să asimilezi ideile diferit.

Citește și:   Matematică pe mingea de plajă

Articole interesante

Lasa un comentariu