Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să dormi ca să iei note mari la școală

Cum să dormi ca să iei note mari la școală
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Între notele mari la şcoală şi somnul de acasă există o legătură extrem de importantă. Felul în care dormi şi cât de mult te odihneşti influenţează notele de la şcoală.

Sfaturile următoare sunt despre cum şi când să dormi dacă vrei să ai rezultate bune la învăţătură.

  1. Dormi înainte să te apuci de învăţat. Încearcă să dormi măcar o oră înainte să începi să îţi faci temele şi să înveţi pentru a două zi. De preferat ar fi să te odihneşti o perioadă, imediat după ce vii de la şcoală. Indiferent la ce ai de învăţat, fie că te pregăteşti pentru ziua următoare la şcoală sau pentru un examen, somnul înainte de această activitate este important.
  2. Dormi după ce ai învăţat. După ce ai acumulat o serie de cunoştinţe despre un anumit lucru ( ai învăţat la o materie, pregăteşti un proiect, înveţi să cânţi la chitară etc) cel mai important este să laşi creierul să se relaxeze câteva zile. În această perioadă, încearcă să dormi cât mai mult.
  3. Dacă vrei să îţi aminteşti uşor informaţiile pe care le-ai memorat, cum ar fi anumite date sau cuvinte noi într-o limbă străină, trebuie să dorimi după ce le-ai memorat. Somnul permite creierului să reţină informaţia pe care doar ce ai învăţat-o şi vei reuşi să îţi aminteşti totul uşor la un examen.
  4. Atunci când vrei să înveţi să asociezi şi să integrezi informaţiile, somnul este foarte important imediat după ce ai acumulat aceste informaţii.
  5. Dormi suficient în mod regulat. Un somn de calitate şi 8-9 ore de odihnă pe noapte te vor ajuta să obţii rezultate bune la școală, tot timpul.
Citește și:   Cum să înveți pentru examene și teze eficient

Articole interesante

1 comentariu

Lasa un comentariu