Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum să ai o stare de spirit bună pe tot parcursul anului şcolar

Cum să ai o stare de spirit bună pe tot parcursul anului şcolar
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

O stare de spirit bună atrage după sine note mari şi te menţine productiv pe tot parcursul anului şcolar. În foarte multe cazuri, entuziasmul şi dorinţa de a învăţa dispar în doar câteva săptămâni după începerea anului şcolar.

Studiile au arătat însă că elevii fericiţi iau note mari la şcoală, aşadar una dintre priorităţile pe care le poţi avea în acest an şcolar ar putea fi aceea de a face tot posibilul să îţi îmbunătăţeşti starea de sprit şi să îţi menţii un tonus cât mai bun.

Atunci când un elev este fericit se simte bine cu el însuşi şi este mulţumit de viaţa pe care o are şi în felul acesta este mai predispus să fie creativ, să gândească mai clar şi mai bine şi să stabilească relaţii trainice cu toţi cei cu care intră în contact la şcoală.

De asemenea, atunci când eşti binedispus vei observa că e mai uşor să te concentrezi asupra a ceea ce ai nevoie. Atunci când nu te distrage nimic din jur sau nicio situaţie anume, nivelul de productivitate este ridicat.

Iată câteva lucruri simple de care poţi să ţii cont atunci când doreşti să îţi îmbunătăţeşti starea de spirit şi să îţi ridici moralul pentru a putea învăţa şi reţine mai uşor informaţii.

Include mişcarea fizică în pauzele de studiu

Studiile au arătat că sportul este important şi atunci când înveţi. Exerciţiile fizice te ajută să gândeşti mai bine, îţi stimulează creativitatea şi îţi îmbunătăţeşte starea de spirit. Exerciţiile fizice nu doar că te vor ajuta să procesezi informaţiile pe care le-ai învăţat, dar te pot ajuta să generezi idei noi şi să depăşeşti problemele în care te-ai blocat. De exemplu, conform unor studii recente, mersul pe jos creşte creativitatea cu 60%. Aşadar, atunci când ai nevoie de idei creative fă o plimbare în aer liber.

Renunţă să faci comparaţii

Nu este recomandat să faci comparaţii. Atunci când te compari cu alţii, fie că e vorba de note, felul în care arăţi sau situaţia în care te afli, vei ajunge să te simţi rău şi pot apărea și frustrările. În schimb, ai putea să te simţi mult mai bine dacă te-ai concentra pe propriile performanţe şi pe ceea ce ai de făcut.

Evită să te aglomerezi

Atunci când ai de făcut prea multe lucruri în timpul unei zile poţi ajunge în situaţia de a nu mai putea să gândeşti clar şi în acelaşi timp să te simţi copleşit de situație. Soluţia ar fi ca lista cu lucruri pe care le ai de făcut să nu conțină mai mult de 3 puncte.

Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să fii ambiţios, dar dacă ai o listă lungă cu lucruri imposibil de realizat nu vei face decât să simţi frustrarea şi neputinţa la finalul unei zile. Dacă îţi propui să realizezi doar 3 lucruri, te vei putea concentra pe ceea ce contează cel mai mult şi astfel vei reuşi să realizezi tot ce ţi-ai propus până la sfârşitul unei zile.

Fii recunoscător

De multe ori oamenii ajung să se concentreze pe lucrurile pe care le au în loc să se bucure de ceea ce au. Dacă faci parte din această categorie, vei ajunge să nu fii mulţumit de viaţa pe care o ai. Învaţă să fii recunoscător şi să arăţi lucrul aceasta.

Alege mâncarea naturală

O dietă echilibrată, bazată pe hrană naturală este extrem de importantă atunci când îţi propui să te transformi într-o persoană pozitivă şi fericită. Care este explicaţia? Mâncarea procesată privează creierul de nutrienţii esenţiali importanți pentru o stare mentală şi psihică bună.

Articole interesante

Lasa un comentariu