Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum eviţi accidentările când faci sport

Cum eviţi accidentările când faci sport
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Sporturile sunt în general activităţi plăcute şi distractive, dar nu şi atunci când ajungi să te loveşti sau mai grav, să te răneşti serios.

Iată cinci recomandări pe care să le urmezi ca să faci sport în siguranţă şi fără să te accidentezi.

  1. Poartă echipament adecvat, în special cască, cotiere şi genunchiere, haine sport şi mănuşi. Echipamentul joacă un rol important pentru ca protejează părţile cele mai expuse şi mai sensibile ale corpului.
  2. Dacă faci sport de performanţă ştii foarte bine că nu poţi să intri pe teren, fără să faci încălzirea. Acest lucru este valabil şi pentru amatori. Aşadar, atunci când te pregăteşti pentru o activitate fizică ce presupune mai mult efort, fă înainte o scurtă încălzire, pentru ca muşchii să se activeze şi să poată funcţiona bine când începi jocul. La fel de important este ca o activitatea fizică intensă să fie urmată de câteva mișcări uşoare pentru relaxare.
  3. Regulile jocului trebuie ştiute de la bun început. Este foarte important că înainte să intri în joc să ştii la ce să te aştepţi, de la tipul de teren pe care se desfăşoară activitate, la mişcările permise pe teren.
  4. Atenţie la ceilalţi jucători. Dacă tu eşti atent la toate lucrurile importante şi respecţi regulile jocului, ai grijă să nu fii rănit de ceilalţi jucători.
  5. Nu intra în joc când eşti accidentat. Evită să faci efort atunci când eşti deja accidentat. Şansele ca problema să nu se agraveze sunt minime, având în vedere că funcţiile corpului sunt încetinite şi organismul nu mai funcţionează la capacitate normală.
Citește și:   Exerciţii simple de gimnastică

Articole interesante

Lasa un comentariu