Sporturile sunt în general activităţi plăcute şi distractive, dar nu şi atunci când ajungi să te loveşti sau mai grav, să te răneşti serios.
Iată cinci recomandări pe care să le urmezi ca să faci sport în siguranţă şi fără să te accidentezi.
- Poartă echipament adecvat, în special cască, cotiere şi genunchiere, haine sport şi mănuşi. Echipamentul joacă un rol important pentru ca protejează părţile cele mai expuse şi mai sensibile ale corpului.
- Dacă faci sport de performanţă ştii foarte bine că nu poţi să intri pe teren, fără să faci încălzirea. Acest lucru este valabil şi pentru amatori. Aşadar, atunci când te pregăteşti pentru o activitate fizică ce presupune mai mult efort, fă înainte o scurtă încălzire, pentru ca muşchii să se activeze şi să poată funcţiona bine când începi jocul. La fel de important este ca o activitatea fizică intensă să fie urmată de câteva mișcări uşoare pentru relaxare.
- Regulile jocului trebuie ştiute de la bun început. Este foarte important că înainte să intri în joc să ştii la ce să te aştepţi, de la tipul de teren pe care se desfăşoară activitate, la mişcările permise pe teren.
- Atenţie la ceilalţi jucători. Dacă tu eşti atent la toate lucrurile importante şi respecţi regulile jocului, ai grijă să nu fii rănit de ceilalţi jucători.
- Nu intra în joc când eşti accidentat. Evită să faci efort atunci când eşti deja accidentat. Şansele ca problema să nu se agraveze sunt minime, având în vedere că funcţiile corpului sunt încetinite şi organismul nu mai funcţionează la capacitate normală.
Lasa un comentariu