Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum construieşti un anemometru

Cum construieşti un anemometru
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cu ajutorul acestui instrument veţi putea măsură vitează aproximativă a vântului.
Materialele necesare pentru construcţia lui sunt: două rigle de lemn lungi de câte 45 cm şi late de 2-3 cm, patru jumătăți de mingi de cauciuc, un suport de lemn şi câteva cuie.

Montaţi aceste piese. Așezați cele două rigle în formă de cruce şi fixate-le una peste alta printr-un cui lung, care se lasă în afară cam 3-4 cm. La cepetele riglelor fixați câte o jumătate de minge, având grijă fie dirijate toate cu deschiderea în aceeaşi direcţie.

Fixarea se face cu câteva cuişoare. Una dintre ele va fi vopsită într-o culoare bine vizibilă şi în contrast cu culoarea celorlalte trei, de exemplu în roşu sau negru, iar restul în alb. În acest fel, va fi uşor urmăriţi şi număraţi rotaţiile instrumentului. Locul unde cuiul central este înfipt în tija suportului trebie fie mai larg decât grosimea cuiului şi fie bine uns, pentru a permite o rotire uşoară. Ideal ar fi ca aici se monteze un mic rulment cu bile, care ar reduce mult frecarea.

Citește și:   Pluvial sau Fluvial

Plasaţi instrumentul într-un spaţiu aerat, cât mai degajat de pomi şi de clădiri.

Pentru a determina viteză aproximativă a vântului în kilometri pe oră, număraţi rotaţiile care se fac timp de 30 de secunde şi împărţiţi cifra la 8. Comparaţi rezultatul cu concluziile pe care le trageţi după indicaţiile din scara lui Beaufort.

Instrumentul poate fi gradat şi folosit numărul de rotaţii pe care le face la anumite viteze un vehicul în mers: 10-20-30 km/ora.

Articole interesante

Lasa un comentariu