Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cum afli ora fără să te uiți la ceas

Cum afli ora fără să te uiți la ceas
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Poţi să afli ora exactă şi fără să te uiţi la ceas. Următorul experiment care presupune folosirea degetelor de la mână şi lumina soarelui, te ajută să afli cât este ceasul cu exactitate.

Operaţiunea trebuie făcută atunci când este soare afară. Se aşază vertical un fir de pai sau un beţişor în vârful unghiului format de degetul arătător şi degetul mare de la mână.

Lungimea beţişorului (firului de pai) deasupra mâinii trebuie să fie egală cu a degetului arătător măsurat chiar de vârful acestui unghi.

Cu spatele întors spre soare, se întinde mâna cu palma deschisă în sus, în aşa fel încât umbra mușchiului care se află deasupra degetului mare să se termine în dreptul primei linii orizontale din palmă, aşa-numită linie a vieţii.

În această poziţie, la diferite ore, umbra paiului se proiectează pe rând pe câte unul din degete, extremitatea acesteia atingându-le vârful.

Astfel, când ea atinge vârful arătătorului este ora 5 – dacă operaţiunea se face dimineaţa – şi respectiv ora 19 – dacă este făcută seara. Când atinge vârful degetului mijlociu este ora 6, respectiv 18. Când atinge inelarul este ora 7, respectiv 17; când atinge vârful degetului mic este ora 8 sau respectiv 16; când atinge prima articulaţie a degetului mic este ora 10, respectiv 14; când atinge rădăcina acestuia este ora 11, respectiv 13.

Citește și:   Cadran solar

Articole interesante

Lasa un comentariu