Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Cel mai greu exerciţiu de dicţie în limba română. Vezi dacă treci testul!

Cel mai greu exerciţiu de dicţie în limba română. Vezi dacă treci testul!
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Despre următorul text se spune că este cel mai greu exerciţiu de dicţie care există în limba română şi 95% dintre cei care îl încearcă nu pot pronunţa corect, până la capăt, cuvintele.

Înainte de a încerca și tu acest exerciţiu de dicţie dificil, trebuie să ştii că sunt câteva reguli pe care trebuie să le respecţi: citeşte textul cu voce tare, într-un ritm mediu, nu silabisi cuvintele. Dacă ai făcut chiar şi o singură greşeală ai picat testul.

Dacă ai greşit, poţi repeta exerciţiul cu voce tare până când se vor auzi clar toate sunetele. Textul este un fragment din manualul de dicţie Şase saşi în şase saci, de Carmen Ivanov.

„Releurile rablelor liderului rebelilor libieni atinse de originalitatea nabucodonosoriana aproape imperturbabilă, nesemnificativă pentru antiperistaltismul prestidigitatorului erau de un primitivism extrinsec şi veneau pe filiera colaboraţioniştilor incompatibili cu senzaţia de incomprehensibilitate când, în inalienabilitate, se prind cu dinamism zglobiu la cimilituri infinitezimale marcate de insesizabilitate cu o idiosincrasie fantasmagorică şi abracadabrantă ireversibilă în contemporaneitate şi fără unilateralitate cu o megalomanie uzând un primitivism spasmodic şi zguduitor.

Manifeşti stupoare când pe o microfotoradiografie întrezăreşti o inexorabilă cifra treisprezece şi gândeşti: paraskavedekatriafobia e mai rea decât hipopotomonstrosecvipedaliofobia, dar mai uşoară decât venustrafobia, ablutofobia sau chiar logizomecanofobia.

Citește și:   8 rezoluţii la început de an şcolar

A fost diagnosticat otorinolaringologic cu rinodislalie acută din cauza mucezelii inflourescente ce se întrepătrunde buconazofaringian cu o discopatie neidentificabilă laparoscopic cu chintesenţa lamelibranhiată a acidului dezoxiribonucleic care a ajuns la desuetudine din cauza acidului acetilsalicilic, care cu recrudescenţa antispasmodică ucide microorganisme dicotiledonate sau monocotiledonate culese dintr-o zarzavagerie paralelipipedică prelucrată din obiecte contondente fără unilateralitate sau fotoluminiscenta.

I se înceţoşează mintea în mod anatomopatologic când priveşte demonstraţia ireversibilă, de o neinteligibilitate transcendentală a mușchiului sternocleidomastoidian şi se gândeşte cu impasibilitate minuţioasă la vicisitudinile de imponderabilitate a şasiurilor săseşti cuprinse de un scurtcircuit electric neelucidat.“

Articole interesante

Lasa un comentariu