Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ceasul solar

Ceasul solar
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

De-a lungul timpului, oamenii, animalele şi chiar plantele s-au orientat după soare. Pământul se roteşte în jurul soarelui la o viteză constantă. Pe Pământ, este vizibil cum soarele răsare de la est şi apune la vest, mişcându-se pe cer într-un mod predictibil. Cu ajutorul unui “ceas solar” puteţi determina şi voi, oricând, cât este ora.

Materiale necesare:

Un băț

Pietre sau cretă

200-300 grame de plastilină

Un ceas obişnuit

Caută un loc însorit pe asfalt, modelează din plastilină un mic suport în care să înfigi băţul, exact în centru şi asigură-te că acesta stă perfect vertical.

De-a lungul unei zile, pune o piatră (sau noteză cu creta pe asfalt) în punctul în care cade umbra băţului la fiecare oră. În funcţie de timpul pe care îl ai la dispoziţie, e posibil să fie nevoie de mai multe zile până ce “ceasul solar” să fie gata.

După ce este gata, îl poţi folosi pentru a spune cât este ceasul. Atunci când vrei să ştii cât este ora, nu va mai fi nevoie să foloseşti un ceas clasic, ci e suficient să te uiţi unde se află umbra băţului.

Citește și:   Cum realizezi un puzzle din sentimente și emoții

La început s-ar putea să ţi se pară destul de dificil să spui cu precizie cât este ora. Cu puţin exerciţiu, vei putea să determini ora cu o marja de eroare foarte mică.

Articole interesante

Lasa un comentariu