Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce să NU faci în clasă: lucruri care îi enervează pe profesori

Ce să NU faci în clasă: lucruri care îi enervează pe profesori
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Comportamentul pe care îl ai la şcoală, în special în timpul orelor, este foarte important pentru că spune multe despre tine, dar va determina şi modul în care colegii şi profesorii se vor purta cu tine.

Există anumite comportamente şi gesturi pe care profesorii nu le tolerează la clasă. Iată câteva lucruri care îi enervează pe profesori la oră şi ce trebuie să eviţi să faci atunci când eşti în clasă .

  1. Nu sta cu capul pe bancă în timp ce profesorul vorbeşte. Acesta este unul dintre acele gesturi pe care profesorii le consideră jignitoare la adresa lor, pentru că vor înţelege că te plictiseşte atât de tare ceea ce spun, încât nici nu te străduieşti să te preface interesat.
  2. Nu dormi în clasa. Să arăţi plictisit este rău, dar să adormi la ora este nepoliticos şi chiar riscant. Din păcate există şi astfel de situaţii! Dacă ţi se întâmplă aşa ceva, atunci ia de urgenţă măsuri şi schimbă-ţi obiceiurile de somn, odihneşte-te suficient pentru a nu mai adormi la ore.
  3. Nu râde de colegi şi nu îi ironiza. Atunci când un coleg răspunde greşit la oră, nu începe să râzi de el sau să îl ironizezi. Respectă-i, apreciază-le curajul de a se implica şi de a răspunde la ora şi nu râde de ei. Nu se ştie niciodată când vei ajunge şi tu într-o situaţie similară.
  4. Nu folosi telefonul la oră. Chiar dacă tentaţia este mare, nu te juca pe telefon în timpul orei. Profesorii vor observa că ai alte preocupări şi că nu eşti atent la oră, indiferent cât încerci să ascunzi acest lucru şi va consideră gestul tău că fiind lipsit de respect.
  5. Nu exagera cu vorbitul. În general, profesorii apreciază elevii care sunt activi la oră, însă ai grijă să nu exagerezi. Este important şi recomandat să îţi împărtăşeşti părerile, ideile şi viziunea, dar nu este bine să comentezi neîntrebat pe orice subiect. Acest lucru poate deveni enervant, atât pentru profesori cât şi pentru colegii tăi.
  6. Nu te eschiva. Nu te uita în jos şi nici nu te afunda în bancă atunci când profesorul pune o întrebare la care nu ştii răspunsul şi nici nu te instala de fiecare dată în ultima bancă pentru a trece neobservat. Nu este recomandat să te comporţi aşa la oră, chiar dacă nu eşti interesat nici de materie şi nici de profesor. Este important ca profesorul să te ştie şi să afle că eşti totuşi un elev conştiincios. Dacă vrei să stai cât mai tăcut în timpul orei, nu este nicio problemă, dar evită să îi dai de înţeles profesorului că nu te interesează ceea ce predă la oră.
  7. Nu le distrage atenţia celorlalţi colegi. Atunci când nu eşti atent la oră şi ai tot felul de preocupări care le-ar putea distrage atenţia şi colegilor tăi s-ar putea să suporţi consecinţele. În primul rând, ajungi să îl enervezi pe profesorul care încearcă să îşi ţină lecţia şi în al doilea rând problema ar putea capăta dimensiuni nebănuite.
Citește și:   Întrecerea completă

Articole interesante

Lasa un comentariu