Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce obiceiuri au elevii de nota 10. Inspiră-te de la ei!

Ce obiceiuri au elevii de nota 10. Inspiră-te de la ei!
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Dacă îţi propui să devii un elev de nota 10 va trebui să înveţi eficient, nu neapărat mai mult! Atunci când vrei să obţii rezultate bune la şcoală nu număra orele pe care le petreci studiind, ci concentrează-te pe calitatea timpului pe care îl aloci învăţatului.

Pentru a-ţi îmbunătăţi metode de învăţare poţi să te inspiri din obiceiurile de învăţare pe care le au majoritatea elevilor de nota 10. Învaţă de la ei cum să studiezi eficient şi cum să asimilezi cât mai bine informaţiile.

  1. Nu încerca să înveţi totul odată. Degeaba pierzi nopţile încercând să înveţi intens pentru un test. Nu poţi învaţă toată meteria odată şi de aceea este mai bine sa scapi de acest obicei, dacă vrei să devii un elev de nota 10. Planifică-ţi materia pe care o ai de învăţat, împarte totul în sesiuni scurte de învăţare, pe zile şi renunţă să încerci să înveţi totul pe ultima sută de metri.
  2. Stabileşte când vei învăţa. Elevii care au note mari îşi planifică orele de studiu pentru o săptămâna şi se ţin de acest plan. Dacă vrei să obţii note din ce în ce mai mari la şcoală, fă-ţi un program bine stabilit la începutul unei săptămâni şi nu te abate de la el.
  3. Învaţă la aceeaşi oră. Acest truc te va ajuta să înveţi mult mai bine. Atunci când înveţi la aceeaşi ora în fiecare zi şi în fiecare săptămână, studiul va deveni parte din viaţa ta. În felul acesta vei deveni mai pregătit emoţional şi mental pentru sesiunile de învăţat şi studiul va deveni mult mai productiv.
  4. Fiecare repriză de studiu trebuie să aibă în obiectiv clar. Atunci când începi să înveţi trebuie să ştii exact ce vrei să obţii. Înainte să începi să studiezi, fixează-ţi în minte un obiectiv clar legat de materia pentru care studiezi şi îţi va fi mai uşor să duci misiunea la bun sfârşit, cu succes.
  5. Nu amână niciodată. Este destul de uşor să renunţi la orele de studiu, fie din cauza că nu te interesează sau pentru că ai alte lucruri mai bune de făcut. Un elev de nota 10 nu îşi amână orele de studiu. Atunci când tot amâni să te apuci de învăţat, nu vei mai fi eficient şi nici nu vei termina ceea ce ai de făcut. În plus, după ce tot ai amânat să înveţi va trebui să o faci în ultimul moment şi atunci sunt mari şanse ca din grabă, să greşeşti.
  6. Începe întotdeauna cu ce e mai greu. Cel mai greu subiect sau cea mai grea materie pentru care ai de învăţat îţi va solicita efort şi energie psihică, aşa că e mai bine să începi cu acesta. Odată ce ai terminat de făcut ce era mai greu, îţi va fi mult mai uşor să termini şi restul lucrurilor.
  7. Uită-te peste notiţe şi peste materialele de la şcoală în weekend. Elevii de nota 10 recapitulează întotdeauna în weekend tot ceea ce au învăţat în cursul săptămânii. În felul acesta sunt pregătiţi să continue să înveţe lucruri şi concepte noi în săptămâna următoare.
Citește și:   Cum să iei notiţe la ore

Articole interesante

Lasa un comentariu