Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce metode poți folosi pentru a memora rapid o poezie

Ce metode poți folosi pentru a memora rapid o poezie
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Eu am doi copii. Cel mare a învățat întotdeauna foarte rapid poeziile de la grădiniță și de la școală, cel de-al doilea mi-a scos peri albi, repetam cu el mereu de zeci de ori și tot le mai uita.
Cred că da, suntem diferiți, avem abilități diferite și unii dintre voi poate că aveți aceeași problemă cu memoratul poeziilor. Ce se poate deci face? Iată niște sfaturi utile pentru tine:

Există mai multe metode eficiente pentru a învăța mai repede o poezie:

Repetă poezia:
Repetă poezia de câteva ori pe zi, în special înainte de a te culca. Chiar dacă timpul când ești obosit pare ciudat pentru repetiții de poezii, acest lucru va ajuta la înțelegerea și memorarea versurilor. E dovedit științific. Și mai apoi, un proverb românesc spune că: ”Repetiția este mama învățăturii.”

Încearcă să înțelegi textul:
Încearcă să înțelegi sensul și mesajul poeziei. Când știi ce vrea să spună poetul, vei putea să te conectezi mai ușor la poezie și să o ții minte mai bine.

Asocierea:
Asociază versurile cu imagini sau idei care te ajută să te conectezi la ele. De exemplu, dacă poezia vorbește despre un copac, imaginează-ți copacul și asociază versurile cu imaginea respectivă. Dacă ești o persoană căreia îi place să deseneze, să schițeze diverse lucruri când iei notițe sau când înveți, atunci poți să iei un creion și să desenezi ceva pentru fiecare strofă sau pasaj al poeziei. Te va ajuta!

Citește și:   De ce are Rudolf nasul roșu?

Recitarea:
Recită poezia cu emoție și pasiune. Dacă te implici emoțional în poezie, vei ține minte versurile mai bine.

Învățarea prin muzică:
Înregistrează-ți vocea recitând poezia și apoi ascultă înregistrarea de mai multe ori.  Acest lucru poate ajuta la învățarea versurilor mai rapid, mai ales pe cei care învață auditiv.

Nu ești sigur ce metodă ți se potrivește? Le poți încerca pe toate! Succes!

Articole interesante

Lasa un comentariu