Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce faci când colegul de bancă îți distrage atenția de la ore

Ce faci când colegul de bancă îți distrage atenția de la ore

Uneori, colegul de bancă nu poţi să ţi-l alegi singur ci acesta vine fie impus de către învăţător sau diriginte sau pur şi simplu copilul vine şi se aşază lângă ţine pentru că acolo a găsit un loc liber. Relaţia pe care o ai de-a lungul anului şcolar cu cel cu care stai în bancă este foarte importantă. Uneori rezultatele tale la învăţătură pot depinde de colegul cu care împarţi la, un moment dat, banca.

Între colegii de bancă trebuie să existe o anume compatibilitate, în aşa fel încât să nu existe probleme provocate de personalitate sau temperament între cei doi. Dar, din păcate, această compatibilitate nu există de fiecare dată.

Ce te faci dacă cel cu care stai în bancă îţi distrage atenţia de la ore prin comportamentul său? De cele mai multe ori este greu să te concentrezi, să fii atent la ceea ce predă profesorul sau să îţi păstrezi calmul în timp ce colegul de bancă continuă să îţi distragă atenţia prin ceea ce face la oră şi în această situaţie trebuie să iei măsuri, pentru a nu ajunge să ai de suferit tocmai din cauza colegului de bancă.

Cere-i să înceteze

Prima modalitate în care poţi încerca să îl aduci pe colegul de bancă pe calea cea bună şi să îl convingi să nu îţi mai atragă atenţia de la ore este să îi spui direct să înceteze cu acest tip de comportament total inadecvat pentru ore. Spune-i colegului de bancă că încerci să fii atent la ceea ce predă profesorul şi că ai aprecia dacă te-ar lăsa să faci în continuare acest lucru fără să îţi distragă atenţia.

Ignoră-l

O varianta extem de utilă, dar destul de greu de pus în practică ar fi aceea de a-l ignora pe colegul de bancă în timp ce acesta face tot posibiliul de a-ţi distrage atenţia. Încearcă să îţi păstrezi calmul şi să te prefaci că stai singur în bancă. Dacă reuşeşti să îţi impui această barieră, în cele din urmă nici nu vei mai auzi ce spune și nici nu vei mai observa ce face colegul tău de bancă.

Anunţă-l pe profesor

Dacă niciuna dintre variantele de mai sus nu funcţionează, atunci singura variantă care îţi rămâne este să îl informezi pe profesor sau diriginte de faptul că ai un coleg de bancă din cauza căruia nu poţi fi atent la ore. Chiar dacă la prima vedere vei fi perceput ca un “pârâcios”, această atitudine este în cele din urmă spre binele tău. Cu siguranţă profesorul va ţine cont de ceea ce i-ai spus şi va lua măsuri, fie că te va muta în altă banca, fie îi va da un avertisment ori îl va pedepsi pe colegul tău de bancă.

Articole interesante

Lasa un comentariu