Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Ce este loialitatea?

Ce este loialitatea?
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Loialitatea este atunci când recunoaştem importantă legăturilor pe care le avem cu cei din jur şi apoi acţionăm într-un mod care nu doar că protejează aceste legături şi în acelaşi timp le consolidează.

Să fii loial înseamnă să punem interesul celorlalţi înaintea intereselor noastre. Cu alte cuvinte, fiecare dintre noi suntem nevoiţi uneori să facem sacrificii pentru a proteja relaţiile pe care le avem şi pe care punem mare preţ.

Aşadar, a fi loial unui prieten poate fi ceva simplu, cum ar fi de exemplu să nu vorbeşti niciodată urât despre el sau să îi iei apărarea când alte persoane comentează urât despre acesta. Să fii loial mai înseamnă să îţi ţii promisiunea atunci când promiţi că faci ceva.

Este uneori dificil să rămâi loial atunci când situaţiile şi oamenii se schimbă. De exemplu poţi descoperi la un moment dat că îţi place să petreci mai mult timp cu prietenii noi, decât cu prietenii mai vechi.

Este foarte uşor să uiţi de loialitate în astfel de situaţii, dar fiecare dintre noi trebuie să avem grijă de vechii prieteni.

Citește și:   Cadran solar

Să păstrezi secretele este o zona foarte delicată atunci când ne gândim la loialitate pentru că uneori e greu să facem diferenţa dintre bine şi rău.

Dacă eşti un prieten loial atunci trebuie să inspiri mereu încrederea că poţi păstra un secret, dar ce faci atunci când secretul este despre un lucru illegal sau rău?

În astfel de situaţii cel mai bine ar fi să îl convingi pe prietenul tău să ia măsuri sau poate să ceară adevărul atunci când e vorba de ceva necurat. Lasă-l să înţeleagă că eşti acolo să îl ajuţi, petreceţi timp împreună şi ascultă-l, fă-i sugestii şi încearcă să nu îl critici sau să îl judeci.

Articole interesante

Lasa un comentariu