Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

7 trucuri pentru a învăţa mai uşor la matematică

7 trucuri pentru a învăţa mai uşor la matematică
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Matematica este acea materie pe care fie o iubeşti de la bun început, fie ajunge să îţi transforme viaţa de elev într-un coşmar.

Chiar şi copiii care au înclinaţie spre domeniile umaniste sunt nevoiţi să studieze matematica, chiar şi până la un punct.

Cu multă răbdare şi puţină voinţă, matematica poate deveni chiar interesantă pentru fiecare elev, ba mai mult se poate transforma în materia preferată.

Pune în aplicare următoarele tehnici de a învăţat la matematică şi vei vedea că vei face faţă cu bine următorului test pe care îl vei avea la şcoală şi notele tale vor fi mai bune.

 1. Exersează cât poţi de mult. Matematica nu se poate memora şi nu o poţi înţelege doar ascultând sau citind. Rezolvă probleme, aplică formulele învăţate şi fă cât mai multe exerciţii.
 2. Întotdeauna uită-te unde ai greşit şi încearcă să înţelegi eroarea. După ce ai rezolvat o problemă şi ai văzut unde ai greşit, încearcă să înţelegi care a fost abordarea ta faţă de problemă şi care a fost punctul în care ai greşit.
 3. Nu memora un exerciţiu sau o problemă, pentru că vei cădea în această capcană cu prima ocazie. Este mult mai util să înţelegi logic procesul, etapele, formulele aplicate.
 4. Studiază într-un loc în care nu există alte lucruri care să îţi distragă atenţia. Matematica este o materie, care mai mult decât oricare alta, necesită concentrare. Pentru acest lucru vei avea nevoie de un spaţiu de lucru în care să te poţi concentra asupra problemelor de algebră, geometrie şi trigonometrie pe care le ai de rezolvat.
 5. Fă-ţi un dicţionar de matematică. Matematica are o terminologie specifică şi un vocabular destul de stufos. Poţi să îţi faci un mic dicţionar sau poţi folosi post-it-uri pentru termenii pe care nu îi înţelegi sau pe care nu poţi să îi înveţi uşor. Notează termenii pe care nu îi înţelegi, împreună cu explicaţia acestora.
 6. Aplică matematica în viaţa de zi cu zi. Matematica poate fi abstractă uneori şi atunci când găseşti o aplicabilitate practică a acesteia te poate ajuta să înţelegi perspectiva şi să asimilezi ideile.
 7. Nu uită să ai încredere în tine şi atunci când ai de dat un test sau examen la matematică trebuie să fii convins că eşti pregătit şi că te vei descurca foarte bine!
Citește și:   Matematică pe mingea de plajă

Articole interesante

7 comentarii

 1. Cu primele trei sunt perfect de acord. Punctul 4 nu prea, eu scriam la matematica cate 5 ore pe muzica data tare,ma relaxa.Dicitonarul ala de la punctul 5 trebuie sa contina toata formulele,in caz de uiti una e mai simplu sa o cauti acolo ,nu ca mine sa rasfoiesc prin zece caiete.
  Sa aplici matematica in viata de zi cu zi?Cam greu asa ceva ,prin liceu nu mai faci aria patratului,faci chestii complicate.
  Matematica se invata rezolvand exercitii de luni pana vineri.

 2. Cred ca acești 7 pași sunt utili! O sa încerc de mâine pt ca acum este noapte!

 3. Chiar mi-a prins bine aceștia 7 pași am făcut totul corect .am trecut examenul cu 8,90 😊😊

 4. Aceste informații m-au ajutat foarte mult,mulțumesc pentru informații!!

Lasa un comentariu