Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Trucuri utile pentru a face rapid calculele matematice

Trucuri utile pentru a face rapid calculele matematice
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cel mai simplu mod de a stăpâni calculele matematice cu numere mari este să înveţi câteva „scurtături”. Dacă îţi aminteşti următoarele trucuri nu vei mai avea nevoie de un calculator pentru a rezolva calcule complicate

Înmulţirea cu 5

Înmulţirea cu 5 este simplă. 5 este jumătatea lui 10, aşa că de fiecare dată înmulţeşte numărul cu 10, apoi împarte rezultatul la doi. Acelaşi truc se poate aplică şi în cazul împărţirii. Dacă trebuie să împărţi un număr la 5, împarte-l mai întâi la 10 şi apoi la 2.

Diviziunea

Când ai nevoie să ştii dacă un număr este factor de 3, adună toate cifrele. Dacă rezultatul are mai mult de o cifră, adună-le din nou. Dacă se termină cu 3, 6 sau 9 atunci numărul este factor de 3.

Rotunjirea

Dacă trebuie să faci o adunare cu numere mari e mai uşor să rotunjeşti unul dintre numere până la cel mai apropiat zece.  Adica, creşti sau scazi numărul până când se termină cu 0. Apoi, când ai terminat problema, elimină numărul pe care l-ai adunat sau scăzut.

Înmulţirea cu 11

Înmulţirea cu 11 este foarte uşoară, pentru că 11 este 10 plus 1. Tot ce trebuie să faci este să multiplici numărul cu 10 apoi să îl aduni la rezultat.

Citește și:   Exerciţiu de matematică cu bomboane

Articole interesante

Lasa un comentariu