Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Matematică distractivă pentru grădiniță

Matematică distractivă pentru grădiniță
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Studii recente au demonstrat că abilităţile matematice ale unui copil, după ce intră la grădiniţă, pot fi un bun indiciu despre viitoarele sale performanţe şcolare atât la matematică cât şi la citire.

Matematica îi  ajută pe copii să îşi dezvolte memoria, îmbunătăţeşte atenţia şi creşte alte abilităţi cognitive de bază. Pentru aceasta nu este nevoie să îi dai tot felul de jocuri complicate sau fişe de lucru, care ar putea chiar să îl facă să îşi piardă interesul, ci oferă-i activităţi distractive care îl vor ajuta să îşi dezvolte cunoştinţe solide în înţelegerea matematicii.

Număraţi obiectele din jur. Profitaţi de orice context şi cere-i copilului să numere, de la nasturii pe care îi are la cămaşă, la merele pe care le cumpăraţi, numărul de tacâmuri necesare la masă, scările până la uşă şi aşa mai departe. Începe cu numere mici, nu mai mult de cinci, şi adaugă pe parcurs, atunci când simţi că cel mic este pregătit pentru schimbare.

Aşezaţi obiecte în rând. Pune una lângă alta câteva monede şi cere-i copilului să le numere. După ce le-a numărat, aranjează-le în cerc, în rând sau împrăştiate pe masă şi cere-i să numere obiectele. Nu trebuie să te surprindă dacă va începe să le numere din nou. Dacă însă nu le va mai număra şi îţi spune direct câte sunt, este evident că a început să stăpânească matematica.

Citește și:   Problemă de matematică: patru prieteni într-o barcă

Căutaţi obiecte care se potrivesc împreună. Atunci când copilul are dificultăţi în a găsi corespondentul unui obiect, caută obiecte care se potrivesc, cum ar fi lingurile şi furculiţele, ceştile şi farfuriile, şi cere-i celui mic să le asocieze corect.

Articole interesante

Lasa un comentariu