Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

6 probleme de logică

6 probleme de logică
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Cum stai cu gândirea logică? Testează-ți această calitate, încercând să descoperi răspunsul corect la următoarele probleme.

  1. Nu am voce, dar totuși îți vorbesc. Spun toate lucrurile din lume pe care le fac oamenii. Am frunze, dar nu sunt copac. Am coloană, dar nu sunt om. Am balamale, dar nu sunt ușă. Nu pot să îți spun mai multe. Ce sunt?
  2. Un lift este la parter. Sunt patru persoane în lift, inlcusiv eu. Când liftul ajunge la primul etaj, o persoană coboară și trei persoane urcă în lift. Liftul ajunge la etajul doi, unde două persoane coboară din lift și intră în lift șase persoane. Apoi liftul urcă la următorul etaj, nimeni nu coboară, dar urcă 12 persoane. La jumătatea distanței până la următorul etaj, un cablu cedează și liftul cade în gol. Toată lumea este rănită, doar eu nu am nicio rană. Cum am scăpat nevătămat?
  3. Un băiețel mergea pe aleea din parc împreună cu un doctor. Băiatul este fiul doctorului, dar doctorul nu este tatăl băiețelului. Atunci, cine este doctorul?
  4. Un camion a rămas blocat în timp ce trecea pe sub un pod, iar șoferul nu putea să iasă din cabină. Un alt șofer a trecut prin zonă și s-a oprit să dea o mână de ajutor. Acesta a reușit să scoată camionul rămas blocat sub pod. Cum a făcut acest lucru?
  5. Am diferite forme și mărimi. Unele părți din mine sunt curbate, altele drepte. Poți să mă pui oriunde dorești, dar este doar un singur loc potrivit pentru mine. Ce sunt?
  6. Dacă scrii pe o hârtie toate numerele de la 300 la 400, de câte ori vei scrie cifra 3?
Citește și:   In livada

Răspunsuri


1. Cartea

2. Am coborât la etajul doi

3. Doctorul este mama băiețelului

4. A dezumflat roțile camionului

5. O piesă de puzzle

6. De 120 de ori

Articole interesante

Lasa un comentariu