Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

5 probleme de logică

5 probleme de logică
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

1.Un bărbat locuiește la etajul 100 într-un zgârie-nori. În zilele ploioase el urcă cu liftul până sus, la etajul la care locuiește.  În zilele cu soare, merge doar până la etajul 50 și apoi urcă pe scări până la apartamentul lui. De ce?
2. Într-o casăsunt trei camere. În prima dintre ele sunt mulți bani. În camera a doua sunt multe documente importante. În cea de-a treia cameră sunt multe bijuterii. Într-o zi, toate cele trei camere au fost cuprinse de flăcări. Care a fost prima cameră în care polițiștii au stins focul?
3. Un țăranare o vulpe, o găină și un sac de grăunțe. El trebuie să treacă peste un râu, dar nu poate căra și vulpea și găina și sacul în același timp. Dacă lasă vulpea cu găina pe mal, vulpea va mânca găina. Dacă lasă găina și grăunțele, găina va mânca grăunțele. Cum poate traversa râul în siguranță?
4. De câteori maximse poate împături pagina unui ziar în jumătate?
5.Un bărbat îmbrăcat în negru mergea pe jos undeva, pe un drum de țară. La un moment dat, o mașina mare neagră care nu avea farurile aprinse a apărut dintr-o curbă și a frânat brusc.  Cum a reușit șoferul să îl vadă pe bărbatul îmbrăcat în negru?

Răspunsuri

1. Bărbatul este mic de înălțime și poate ajunge doar până la butonul pentru etajul 50 al liftului. În zilele cu soare, el folosește umbrela pentru a ajunge până la butonul pentru etajul 100.
2. În niciuna dintre ele, pentru că polițiștii nu sting incendii, pompierii fac acest lucru.
3. Poate traversa prima dată găina. Apoi se duce și aduce sacul de grăunțe și ia înapoi găina. Lasă găina și ia vulpea și o duce pe mal unde o lasă lângă sacul cu grăunțe. Apoi se duce și aduce și găina.
4. Doar o singură dată, pentru că după aceea va fi împărțită în sferturi, optimi și așa mai departe.
5. Era ziua.

Citește și:   O soluție logică. Hoțul din hotel

Articole interesante

Lasa un comentariu