Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

4 probleme de matematică pentru gimnaziu

4 probleme de matematică pentru gimnaziu
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

1.George s-a decis să îşi facă propria grădina în care să cultive legume. El şi-a propus să facă grădina de 10.1 metri lungime şi 4.2 metri lăţime. Pentru a nu avea musafiri nepoftiţi care să îi manace salata şi morcovii din grădina, George s-a apucat să facă un gard care să împrejmuiască grădina. Acesta a hotărât ca gardul să aibă 11.2 metri lungime şi 5 metri lăţime. Care este suprafaţă îngrădită cu gard?

2.Emilia a făcut o lista cu toare numere cuprinse între 1 şi 100. De câte ori a scris numărul 2?

3.Unchiul Mihai a pus un gard pătrat în jurul grădinii sale de legume pentru ca în acest fel să ţină animalele din împrejurimi la distanţă şi să îşi protejeze culturile. O parte a gardului are 10 metri lungime. Dacă stâlpii au fost puşi la o distanţă de 2 metri, câţi stâlpi va folosi pentru gard?

4.Ana a luat un coş cu căpşuni pentru petrecerea la care a fost invitată. Înainte de petrecere ea a mâncat 5 căpşuni şi i-a dat unei prietene 3 căpşuni. La petrecere au mai sosit 8 invitaţi. Primul invitat a luat o căpşună, al doilea a luat 3, al treilea a luat 5 căpşuni şi aşa mai departe. După ce ultimul invitat a luat şi el căpşuni, coşul s-a golit. Câte căpşuni au fost la început în coş?

Citește și:   2 probleme de matematică

Răspunsuri

1. 13.58 m2; 2. De 19 ori (10+9 = 19); 3. 5 stâlpi/10 metri; 4. 72

 

Articole interesante

Lasa un comentariu