Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

2 probleme de matematică

2 probleme de matematică
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Rezolva următoarele probleme şi testează-ţi cunoştinţele de matematică.

1.Vacanţă trecută, vărul meu a venit în vizită. Cât timp a stat la noi ne-am distrat foarte bine şi eu chiar am câştigat şi câteva bomboane.

În fiecare zi am jucat câte un joc de şah. Cel care pierdea jocul îi oferea câştigătorului o bomboană. După ultimul joc pe care l-am jucat (chiar în ziua în care el se pregătea să plece), am numărat jocurile de şah pe care fiecare dintre noi le-a câştigat şi le-a pierdut.

Eu am câştigat mai multe decât vărul meu. Astfel, el trebuia să îmi dea 12 bomboane, deşi el câştigase 13 jocuri de şah.

Câte zile a stat vărul meu la mine?

2. Un negustor bogat a strâns mai multe monede de aur. Acesta nu voia ca cineva să ştie de mica lui avere. Într-o zi, soţia lui l-a întrebat: “Câte monede de aur ai?”

După o pauză de câteva momente, negustorul a spus: “Ei bine, dacă împart monedele în două părţi inegale, atunci diferenţa de 34 dintre cele două numere este egală cu diferenţa dintre pătratele celor două numere.

Citește și:   O problemă cu multe zerouri

Soţia negustorului l-a privit încurcată. Poţi să o ajuţi pe soţia negustorului să afle câte monede de aur are soţul său?

Soluţii

1. Vărul meu a câştigat 13 jocuri. Din moment ce eu am 12 bomboane, înseamnă că am câştigat 12 jocuri mai mult decât a câştigat vărul meu. Deci, eu am câştigat în total 25 de jocuri. Astfel, numărul total de jocuri pe care le-am jucat a fost 38. Din moment ce am jucat câte un joc în fiecare zi, înseamnă că vărul meu a stat la mine 38 de zile.
2. Negustorul are 34 de monede de aur. Este uşor să afli acest lucru. Să împărţim cele 34 de monede în două părţi inegale, să spunem 24 şi 10. 34 (24 − 10) = (24 × 24) − (10 × 10).

Articole interesante

Lasa un comentariu