Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Vulpea cea șireată și cioara

Vulpea cea șireată și cioara
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

În timp ce mergea prin pădure pentru a găsi ceva de mâncare, vulpea a văzut o cioară cu o bucată de cășcaval în cioc care s-a așezat pe ramura unui copac.

„Acela este pentru mine, pentru că sunt o vulpe”, și-a spus aceasta și a pornit direct spre copacul pe care stătea cioara, punandu-și în gând să facă orice pentru a păcăli biata pasăre și a-i fura cașcavalul.

„Bună ziua, draga mea cioară! Ce bine arăți astăzi, ce pene lucioase ai, ce privire strălucitoare. Sunt sigură că cu vocea ta le întreci chiar și pe cele mai faimoase păsări cântătoare din pădure, la fel ca și cu înfățișarea ta. Te rog cânta măcar un cântec pentru mine și te voi declara Regina Păsărilor, fără să stau pe gânduri”, își încheie vulpea discursul lingușitor.

Cioara chiar crezu vorbele vulpii, își ridică capul sus și începu să cârâie în încercarea de a cânta cât mai frumos, dar în momentul în care deschise ciocul bucată de cașcaval căzu pe pământ, iar vulpea o înhață imediat.

„Așa se face, spuse vulpea.”Este tot ce îmi doream de fapt. Dar sunt generoasă cu tine și în schimbul bucății de cășcaval care îmi revine acum îți dau o lecție care îți va folosi pe viitor. Să nu crezi niciodată lingușitorii. Când ei îți spun vorbe frumoase își urmăresc doar interesul lor.”

Citește și:   Povestea florii magice și a fetei urâte

Articole interesante

Lasa un comentariu