Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Un prieten egoist

Un prieten egoist
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Într-o zi, o pisica s-a prins în plasa unui vânător. Un şoricel care locuia într-o gaură din apropiere a văzut pisica prinsă în laț şi a început să se joace în jurul ei.

În scurt timp, în apropiere a apărut o mangustă. Mangusta voia să îi vină de hac şoricelului şi să îl mănânce. Când s-a întors însă, a văzut cum o bufniţă stă în copac şi încearcă să o prindă.

Pentru a se salva, mangusta s-a apropiat de pisică. Şoricelului i-a picat fisa imediat: “Dacă vănătorul vine şi scoate pisica din laț, n-am să scap de mangustă, iar bufniţă e pregătită să se bucure de un adevărat festin.”

Atunci şoricelul s-a dus la pisica şi i-a spus:

“Pot să rod plasa în care eşti prinsă, dacă îmi promiţi că mă vei salva de mangustă şi de bufniţă.” Pisica a acceptat. Şoricelul a început să roadă plasa şi în cele din urmă a reuşit să elibereze pisica.

Pisica a rupt-o la fugă, la fel şi mangusta. Bufniţa a rămas dezamăgită că până şi şoricelul a reuşit să scape şi să se ascundă.

Câteva zile mai târziu, pisica se plimba moartă de foame.

Citește și:   Povestea unui lup îngăduitor

A ajuns în dreptul găurii în care ştia că stă şoricelul şi i-a spus acestuia să iasă afară să se joace împreună. Şoricelul îi spune: “Am căutat prietenia şi te-am salvat pe tine că să îmi salvez şi eu viaţa. Acum poţi să pleci acasă.”

 Morala: Nu lega niciodată prietenii cu persoane egoiste.

Articole interesante

Lasa un comentariu