Stai departe de primejdii!

0

A fost odată ca niciodată un arcaş iscusit. Nimic nu îi stătea în cale, iar săgeţile lui ajungeau de fiecare dată, direct la ţinta pe care o alegea.

Într-o zi arcaşul a plecat prin pădure să tragă cu arcul. Atunci când l-au văzut, toate animalele au fugit mâncând pământul, pentru a-şi salva vieţile.

Arcaşul era foarte mândru să constate că toţi cei din pădure îi ştiau de frică. Pentru el acesta era un lucru care dovedea că I s-a dus vestea că este un arcaş foarte priceput.

Dintre toate animalele pădurii, doar leul nu a fugit din calea arcaşului. Ba chiar l-a provocat pe acesta cu un răcnet puternic. Tocmai din această cauză, arcaşul a zis să îl pedepsească, aşa că a tras o săgeata în leu.

Leul a simţit atunci pericolul şi a realizat că tot ceea ce se zvonea despre arcaş este adevărat. Dar o vulpe care a văzut tot ceea ce s-a întâmplat, l-a oprit pe leu şi i-a spus:

“Nu fi un laș. Intră în luptă şi arată cât de puternic și curajos ești!”

Leul însă i-a spus vulpii: “Pentru ce să fac acest lucru? Dacă săgeata lui poate face asta, înseamnă că el este mai periculos chiar şi decât moartea!”.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?