Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Spiridușul din lampă care trăia în dezordine

Spiridușul din lampă care trăia în dezordine
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Într-o lampă magică trăia odată un spiriduş care îndeplinea toate dorinţele oamenilor. Cu toate că făcea mult bine celor din jur, spiridușul era recunoscut pentru faptul că era extrem de dezordonat.

De fiecare dată când cineva freca lampa magică, spiridușul ieșea şi întreba “Care este dorinţa ta?”. Imediat după aceea din lampa ieşea un nor imens de praf şi o mulţime de lucruri începeau să zborare în aer. Când oamenii primeau ceea ce îşi doreau, acel lucru venea învăluit în praf şi mizerie.

Atât de dezordonat era spiriduşul şi de atât de multă mizerie era înconjurat încât nimeni nu mai dorea să aibă de-a face cu el. În scurt timp, lampa devenise un obiect pe care oamenii îl tratau ca pe orice altă vechitură. Câţiva ani, spiriduşul nu s-a mai arătat, a stat în lampă sa trist şi deprimat.

Într-o zi un băieţel a găsit lampa şi când s-a apropiat mai bine a auzit plânsul trist al spiridușului care era înăuntru. Atunci, copilul a decis să se împrietenească cu spiriduşul şi i-a cerut acestuia să îl lase să intre în lampă.

Citește și:   Capcana (comportamentelor)

Spiriduşul l-a primit bucuros şi odată ce a pătruns în casa noului său prieten avea să îşi dea seama care era problema: spiriduşul era foarte bun la suflet, însă locuia în acel loc murder. În lampa nu era niciun lucru în ordine.

Când a văzut unde locuieşte spiriduşul, băieţelul s-a luat cu mâinile de cap… Noul său prieten însă i-a spus că datoria lui este foarte importantă şi nu are timp să facă curăţenie în lampă.

Atunci, băieţelul şi-a amintit sfatul mamei sale şi i-a spus spiridușului că, indiferent cât de importantă este datoria lui, este şi mai important să îşi ţină toate lucrurile în ordine. Atunci cei doi prieteni s-au hotărât să facă împreună curăţenie în lampă.

În câteva zile, totul strălucea de curăţenie în lampa spiridușului. Acum era foarte uşor să găsească obiectul pe care cineva l-a dorit şi să îl scoată din lampă, fără un nor de praf sau fără să spargă altceva în jur.

Şi în acest fel spiriduşul din lampa magică a început să fie respectat şi admirat din nou, de toţi cei care îl cunoşteau. El a învăţat astfel că nu poţi să realizezi nimic important, dacă în jurul tău nu este ordine şi curăţenie.

Citește și:   Poveşti amuzante cu şi despre căţei

Articole interesante

1 comentariu

Lasa un comentariu