Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Și tu poți să schimbi lumea

Și tu poți să schimbi lumea
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

În fiecare duminică dimineață alerg în parcul de lângă casă.  Într-un colț al parcului se află un lac. De fiecare dată când alerg, văd o doamnă în vârstă care stă pe marginea lacului și are lângă ea o colivie de metal.

Duminica trecută curiozitatea m-a împins să intru în vorbă cu doamna respectivă. Când m-am apropiat de ea, am realizat că nu era o colivie de metal lângă ea ci o mică capcană. Acolo erau trei țestoase, nevătămate, care mergeau agale prin capcană. Bătrână ținea o a patra țestoasă în poală și cu un burete îi curăța cu grijă carapacea.

“Bună ziua!”, am spus. “Vă văd aici în fiecare duminică dimineață. Dacă nu va supără curiozitatea mea, mi-ar plăcea să știu ce faceți cu aceste țestoase.”

Femeia a zâmbit. “Le curăț carapacea”, a spus. “Tot ce e pe carapacea unei țestoase, alge sau alte gunoaie, reduce abilitatea ei să absoarbă căldura și o împiedică să înoate. Iar în timp carapacea se corodează și se subțiază.”

“Wow! Foarte frumos din partea dumneavoastră!”, a spus.

Femeia a continuat: “ În fiecare duminică dimineață, petrec așa câteva ore, relaxându-mă lângă lac și ajutându-le pe aceste mici țestoase. Este modul meu de a face o diferență.”

Citește și:   Povestea pomului de mango care dădea miere

“Dar cele mai multe țestoase trăiesc toată viață lor cu alge și gunoaie atârnate de carapace, nu-i așa?”, am intrebat.

“Ba da, din păcate!”, a răspuns femeia.

“Atunci, nu credeți că timpul dumneavoastră ar putea trece altfel? Adică, mă gândesc că eforturile pe care le faceți sunt de apreciat, dar sunt o mulțime de țestoase care trăiesc peste tot în lume. Și 99% dintre ele nu au noroc ca niște oameni drăguți precum sunteți dumneavoastră să le ajute și să le curețe carapacea. Așa că…nu va supărați…dar cum credeți că prin acest efort faceți o diferență?”

Femeia a zâmbit, apoi s-a uitat la țestoasa pe care o avea în poală, i-a îndepărtat și ultima urmă de alge de pe carapace și spune: “ Draga mea, dacă acest mic animăluț ar putea vorbi, ți-ar putea spune că tocmai ce am făcut toată diferența din lume.”

Morala: Și tu poți schimbă lumea – poate nu pe toată odată, dar cu câte o persoană, un animal, o faptă bună la un moment dat. Trezește-te în fiecare dimineață și gândește-te că prin ceea ce faci și tu poți face diferența în lume. Și așa va fi.

Citește și:   Două povești înțelepte chinezești

Articole interesante

Lasa un comentariu