Râsul este cel mai bun medicament

0

Trăia odată un rege extrem de trist. Acesta trecuse printr-o drama tulburătoare care i-a stins până şi pofta de viaţă. Învăluit în durere, regele s-a închis în el şi a încetat să mai zâmbească. Mai mult, regele a interzis tuturor din regatul său să mai râdă. Nimeni din jurul regelui nu mai putea nici măcar schiţa un zâmbet pentru că riscă să fie pedepsit.

Într-o zi, un băieţel din regat nu s-a mai putut abţine şi a izbuncnit în râs. Speriat de ce ar putea păţi şi de pedeaspa pe care ar putea să o primească, micuţul a pus la cale un plan. Băiatul a scris o piesă de teatru foarte amuzantă pe care apoi a transformat-o într-o dramă.

A doua zi, băiatul a mers la palatul regelui şi i-a cerut acestuia permisiunea de a prezenta piesa de teatru pe care a scris-o. Regele a acceptat şi băiatul a început să îşi interpreteze piesa dramatică pe care o pregătise special pentru “a-şi spălă” păcatul de a fi râs în regat. La finalul piesei, băiatul a revenit la varianta iniţială a piesei sale, cea veselă. Spre surpinderea tuturor, regele a început să râdă în hohote. Era prima dată, după multă vreme, când regele râdea.

Toţi supuşii de la curtea regelui au rămas uimiţi. De atunci regele a permis tuturor să râdă pentru că, a simțit pe piele lui că de multe ori, râsul este cel mai bun medicament, având puterea să vindece până şi cele mai adânci tristeţi.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?