Povestea vulpii care a învățat din greșeli

0

Un leu, un măgar şi o vulpe erau împreună la vânătoare. După ce au reuşit să adune o cantitate impresionantă de hrană, leul i-a cerut măgarului să împartă prada.

Măgarul a împărţit mâncare în trei părţi egale şi i-a cerut leului să aleagă el primul ce îşi doreşte. Leul s-a înfuriat şi l-a mâncat pe măgar. După ce a mâncat măgarul, leul i-a cerut vulpii să împartă ea prada.

Vulpea a pus aproape toată hrana într-o singură grămadă, pentru leu, iar pentru ea a păstrat foarte puţin. Atunci, leul a spus: “Cine te-a învăţat să faci această împărţire corectă?”.

Vulpea i-a spus că nu a avut nevoie de nicio lecţie în afară de soarta pe care a avut-o măgarul.

Morala: Dincolo de întâmplarea nefericită din fabulă, este bine să înveţi că, întotdeaua să te uiţi la greşelile pe care le fac cei din jur şi să le reţii.

Eşecul nu este un capăt de lume şi este chiar o parte importantă a drumului spre succes de care nu ar trebui să îţi fie teamă.

Pe de altă parte este cu atât mai bine cu cât reuşeşti să eviţi acei paşi pe care alţii îl fac şi care conduc la eşec. Şi reţine: mai bine îi dai leului toată prada, dacă te afli în această situaţie!Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?