Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Povestea unui elefant care se credea mare și tare

Povestea unui elefant care se credea mare și tare
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Era o dată un elefant mare și puternic numit Mihai care trăia într-o pădure frumoasă, înconjurat de mulți alți elefanți. Mihai era foarte mândru de puterea sa și îi plăcea să se simtă superior față de ceilalți elefanți. Și nu de puține ori, el bătea și intimida ceilalți elefanți mai mici.

Odată, când se plimbă prin pădure, Mihai l-a văzut pe Radu, un elefant mai mic, jucându-se liniștit cu niște frunze. În loc să-i permită lui Radu să se joace liniștit, Mihai s-a apropiat și l-a izbit puternic cu trompa, trântindu-l la pământ. Radu a început să plângă, și s-a simțit foarte rănit și umilit.

Într-o zi, Mihai a avut ocazia să meargă într-o călătorie în jurul lumii. A văzut multe lucruri interesante și a întâlnit multe alte animale puternice și inteligente. Și-a dat seama că nu era cel mai mare și cel mai puternic animal din lume, și că era important să aibă o atitudine mai bună față de ceilalți.

Când s-a întors acasă, Mihai a decis să își schimbe comportamentul. El și-a cerut scuze sincer lui Radu și a început să fie prietenos și respectuos cu ceilalți elefanți. A învățat să fie atent la nevoile și sentimentele celorlalți, și să nu mai fie atât de agresiv și autoritar.

Citește și:   Povestea regelui care a aflat ce înseamnă să fii cu adevărat bogat

De atunci, Mihai a devenit un lider respectat în pădure. El și-a folosit puterea și influența pentru a ajută și proteja ceilalți elefanți, și a învățat să-i susțînă și să-i încurajeze. Și, în timp, ceilalți elefanți au început să-l respecte și să-l admire pentru comportamentul său mai bun și pentru modul în care a învățat să relaționeze cu ceilalți.

Această poveste ne învață importanța de a avea o atitudine pozitivă și respectuoasă față de ceilalți. Atunci când ne comportăm bine cu ceilalți, ne câștigăm respectul și prietenia lor. De asemenea, putem să-i inspirăm și să-i încurajăm să fie cei mai buni posibili.

Articole interesante

Lasa un comentariu