Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Povestea unui băieţel leneş

Povestea unui băieţel leneş
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Într-un sat mic de la poalele munţilor, trăia un băieţel pe nume Jack. Băiatul era atât de leneş încât i s-a dus vestea în împrejurimi. Mama sa muncea de dimineaţă până seara, pentru ca să aibă ce mânca.Într-o zi mama băiatului cel leneş s-a îmbolnăvit şi nu a mai putut merge la muncă, aşa că Jack a devenit, fără să îşi fi dorit, singurul sprijin al familiei.

Atunci, un fermier din zonă i-a oferit de muncă lui Jack, iar la finalul zilei l-a răsplătit cu nişte bani. Pe drum spre casă, băiatul nu a observat că banii i-au scăpat din mână. Acesta i-a povestit mamei toată întâmplarea, iar ea i-a zis cu voce calmă: “Dragul meu, data viitoare să îi pui în buzunar, aşa nu ai să îi mai pierzi.”

În următoarea zi, Jack a lucrat pentru un crescător de vaci. La final de zi, băiatul a fost răsplătit cu o sticlă de lapte. Aşa cum i-a spus mama lui, Jack şi-a turnat laptele în buzunare şi a plecat în fugă spre casă. Când l-a văzut, femeia a realizat ce făcuse fiul său. “Jack ar fi trebuit să duci sticla în mâini. Nu fi trist, sunt sigură că vei fi atent data viitoare!”

A doua zi, Jack a fost la acelaşi fermă de vite, iar la final de zi a primit răsplată o bucată de brânză. Pentru că afară era foarte cald, iar Jack a dus brânză în mâini, aceasta s-a topit până acasă. Jack s-a plâns mamei că brânza s-a topit, iar ea i-a spus că putea să o transporte în mâini, dar să o ducă aşa cum trebuie.

Citește și:   Povestea măgarului mândru

În următoarea zi, Jack a primit în schimbul muncii sale o pisică. Jack a dus pisica în braţe, dar pe drum, ea a sărit şi a fugit. Băiatul era supărat şi i-a spus mamei cum a pierdut pisica. Mama i-a spus că ar fi trebuit să lege pisica cu o funie şi să o aducă după el, pe drum.

Jack a procedat aşa, dar cu o bucată de carne pe care a primit-o drept răsplată după o altă zi de muncă. Bucata de carne nu a putut fi mâncată după ce băiatul a adus-o acasă legată cu o bucată de funie şi târâită pe jos.

Atunci, mama şi-a pierdut în cele din urmă cumpătul şi i-a reproşat băiatului său că nu este în stare să facă nimic bine. Apoi femeia şi-a adunat gândurile, s-a calmat şi i-a spus fiului său că ar fi trebuit să aducă halca de carne pe umeri.

În ziua următoare Jack a plecat la muncă într-un sat din apropiere. La final de zi a primit pentru efortul său un măgar. Sfătuit cu o seară înainte de mama sa, băiatul a luat măgarul pe umeri şi a plecat spre casă. Pe drum s-a întâlnit cu o fetiţă de 8 ani, care era împreună cu tatăl ei, nimeni altul decât cel mai bogat moşier din zonă. Văzându-l pe Jack, fetiţa a început să râdă fără oprire. Tatăl sau era atât de fericit încât a izbucnit în lacrimi.

Citește și:   Povestea maimuţei care s-a crezut regele animalelor

Acesta i-a mulţumit lui Jack pentru că a reuşit să o facă pe fiica lui să râdă după 5 ani, în care micuţa nu a mai schiţat niciun zâmbet. Era pentru prima dată când, făcând din noi lucrurile anapoda, Jack a reuşit să facă un lucru bun. Fetiţa era fericită după mulţi ani, iar Jack a realizat ca prin minune că până atunci făcuse o mulţime de greşeli. Dar în acelaşi timp, o stângăcie de-a sa a făcut-o pe fiica celui mai bogat om din zona aceea să râdă.

Jack a plecat atunci împreună cu bogătaşul şi fiica lui spre casă. Tatăl fetiţei le-a oferit de muncă lui Jack şi mamei sale şi le-a reparat căsuţa modestă în care trăiau. Jack şi mama sa nu şi-ar fi imaginat niciodată până atunci, că în cele din urmă, neroziile băiatului le va aduce atâta bucurie.

Chiar şi cu tot norocul care se abătuse asupra lor, de atunci, băiatul a încercat să facă lucrurile cât mai bine şi a avut grijă să nu mai facă atât de multe greşeli, realizând că multe dintre ele s-au întâmplat pentru că i-a fost lene să gândească singur.

Articole interesante

Lasa un comentariu