Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Povestea unei păsări leneşe

Povestea unei păsări leneşe
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Trăia odată o pasăre foarte simpatică, dar extrem de leneşă. În fiecare zi când trebuia să se trezească, toţi din jur trebuiau să strige şi să tragă de ea pentru că aceasta să se dea jos din pat.

Când era ceva de făcut, pasărea trăgea atât de mult de timp, până când nu mai era nevoie să facă nimic. “Ce pasăre leneşă eşti! Nu poţi să trăieşti, dacă nu amâni totul până în ultimul moment.”

“Nu cred că asta e o problemă, mie îmi ia mai mult timp să fac ceva, atâta tot.”

Păsările îşi petreceau vara zburând şi jucându-se şi când se apropia toamna şi vremea începea să se strice, ele începeau să se pregătească pentru călătoria spre ţările calde.

Dar pasărea leneşă tot trăgea de timp şi era sigură că mai e destul de mult timp pentru a se pregăti de călătorie. Dar, într-o zi, când pasărea leneşă s-a trezit cu greu a constat că toate celelalte păsări plecaseră deja.

La fel ca în fiecare zi până atunci, câţiva dintre prietenii păsării au încercat să o trezească, dar, pe jumătate adormită, le-a spus că se trezeşte mai târziu. Pasărea şi-a continuat somnul şi s-a trezit mult mai târziu. Aceasta era ziua marii călătorii. Toţi ştiau regulile: trebuie să fie gata de plecare; erau sute de păsări şi nu puteau să aştepte după fiecare dintre ele. Astfel, pasărea cea leneşă a pierdut momentul în care suratele sale şi-au luat zborul şi pentru că nu putea face această călătorie de una singură, avea să îşi petreacă toată iarnă aici.

Citește și:   Lăcomia îți aduce suferință

Când a realizat ce întâmplă, pasărea a început să plângă, dar a recunoscut în cele din urmă că este vina ei. Şi-a dat seama că dacă nu ar fi fost atât de leneşă ar fi putut fi acum împreună cu celelate păsări, spre ţările calde. Pasărea şi-a învins lenea şi a început să se pregătească pentru iarnă.

La început, şi-a petrecut zilele căutând un loc în care să fie în siguranţă în zilele geroase. Astfel,  a găsit un loc între nişte pietre şi şi-a făcut un cuib. Aici şi-a adus câteva provizii şi puţină apă pentru a putea trece în siguranţă peste iarnă.

Deşi puţini ar fi crezut, pasărea a reuşit să treacă cu bine peste iarnă. Când a venit primăvara, toţi prietenii săi s-au reîntors din călătorie şi nu le-a venit să creadă cum pasărea cea leneşă s-a preocupat să îşi construiască un cuib atât de frumos. Acum toate păsările au realizat că prietena lor nu mai era leneşă şi au căzut de acord cu toţii să înceapă să îşi organizeze împreună, din timp, călătoria pentru anul viitor.

Articole interesante

1 comentariu

Lasa un comentariu