Povestea prieteniei dintre leu şi şoricel

1

Într-o junglă deasă domnea un leu puternic ce se comporta cu toate animalele din jur ca un adevărat rege. Leul avea o coamă deasă şi mare.

Într-o zi când leul dormea, un şoricel s-a strecurat în coama regelui junglei şi a început să se joace cu părul lung şi des al acestuia. Leul a simţit că ceva îl deranjează. A prins şoarecele cu o labă şi l-a pus la pamânt: “Șoricelule, cum îndrăzneşti să te joci cu mine?”, a spus leul nervos şi deranjat de micul musafir.

Plin de furie, leul a fost la un pas să strivească şoarecele. Înspăimântat, şoricelul i-a cerut îndurare leului. “Dacă mă laşi să plec, poate într-o bună zi am să te ajut şi eu cu ce pot.”

Leul cel mândru a râs cu poftă de spusele şoarecelui. “Glumeşti, soricelule? Tu eşti atât de mic şi eu sunt atât de mare. Cum crezi că ai putea tu să mă ajuţi, vreodată, pe mine? Nu am să am niciodată nevoie de ajutorul tău!”

Atunci, şoricelul a spus: “Eşti o creatură deosebită şi tocmai de aceea nu ar trebui să omori un mic şoarece ca mine. Te rog, lasă-mă să plec!”

Leul i-a dat drumul şoarecelui şi l-a avertizat să nu îl mai deranjeze niciodată.

Peste câteva zile, marele leu s-a prins într-un laț întins de vânători. Regele junglei a încercat din răsputeri să se elibereze din capcană, dar în zadar.

În acel moment a realizat că i se apropie sfârşitul pentru că vânătorii vor veni şi îl vor omorî. Leul cel neînfricat tocmai începea să se teamă pentru viaţa lui!

Brusc, leul aude vocea şoricelului. “Prietene drag, nu te teme! Am sosit!” Cu dinții săi ascuţiţi, şoricelul a ros rapid toate legăturile capcanei, iar leul a fost eliberat. Din acel moment, leul şi şoricelul au devenit cei mai buni prieteni.

Morala: Povestea prieteniei dintre leu şi şoricel ne oferă trei lecţii de morală.

Atunci când faci un bine, binele se întoarce.

Chiar şi cei mai puternici au uneori nevoie de ajutor.

Totul contează în jurul nostru, chiar şi cei mai mici.

 

Un comentariu

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?