Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Povestea prieteniei dintre leu şi şoricel

Povestea prieteniei dintre leu şi şoricel
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Într-o junglă deasă domnea un leu puternic ce se comporta cu toate animalele din jur ca un adevărat rege. Leul avea o coamă deasă şi mare.

Într-o zi când leul dormea, un şoricel s-a strecurat în coama regelui junglei şi a început să se joace cu părul lung şi des al acestuia. Leul a simţit că ceva îl deranjează. A prins şoarecele cu o labă şi l-a pus la pamânt: “Șoricelule, cum îndrăzneşti să te joci cu mine?”, a spus leul nervos şi deranjat de micul musafir.

Plin de furie, leul a fost la un pas să strivească şoarecele. Înspăimântat, şoricelul i-a cerut îndurare leului. “Dacă mă laşi să plec, poate într-o bună zi am să te ajut şi eu cu ce pot.”

Leul cel mândru a râs cu poftă de spusele şoarecelui. “Glumeşti, soricelule? Tu eşti atât de mic şi eu sunt atât de mare. Cum crezi că ai putea tu să mă ajuţi, vreodată, pe mine? Nu am să am niciodată nevoie de ajutorul tău!”

Atunci, şoricelul a spus: “Eşti o creatură deosebită şi tocmai de aceea nu ar trebui să omori un mic şoarece ca mine. Te rog, lasă-mă să plec!”

Citește și:   Poveste cu morală: bătrânul şi pisica

Leul i-a dat drumul şoarecelui şi l-a avertizat să nu îl mai deranjeze niciodată.

Peste câteva zile, marele leu s-a prins într-un laț întins de vânători. Regele junglei a încercat din răsputeri să se elibereze din capcană, dar în zadar.

În acel moment a realizat că i se apropie sfârşitul pentru că vânătorii vor veni şi îl vor omorî. Leul cel neînfricat tocmai începea să se teamă pentru viaţa lui!

Brusc, leul aude vocea şoricelului. “Prietene drag, nu te teme! Am sosit!” Cu dinții săi ascuţiţi, şoricelul a ros rapid toate legăturile capcanei, iar leul a fost eliberat. Din acel moment, leul şi şoricelul au devenit cei mai buni prieteni.

Morala: Povestea prieteniei dintre leu şi şoricel ne oferă trei lecţii de morală.

Atunci când faci un bine, binele se întoarce.

Chiar şi cei mai puternici au uneori nevoie de ajutor.

Totul contează în jurul nostru, chiar şi cei mai mici.

Articole interesante

2 comentarii

  1. Sunt foarte interesante si folositoare. Mulțumesc!

  2. O poveste emotionanta! Dar în acelasi timp frumoasa si interesanta! Asi citi aceasta poveste de 10.000 de ori! 10 din 10!

Lasa un comentariu