Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Povestea porumbeilor care au învăţat că împreună sunt puternici

Povestea porumbeilor care au învăţat că împreună sunt puternici
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Un stol de porumbei, condus de regele porumbeilor, zbura în căutare de hrană. Într-o zi porumbeii au zburat o distanţă lungă şi erau foarte obosiţi. Regele –porumbel i-a încurajat să mai zboare puţin pentru a găsi de mâncare. La un moment dat, cel mai mic din stol a zărit câteva boabe de orez undeva sub un copac şi şi-a chemat fraţii să mănânce.

Porumbeii s-au adunat în jurul boabelor şi în timp ce ciuguleau înfometaţi o plasă a căzut din copac şi aceştia au ajunşi prinşi în capcană. Imediat, porumbeii au şi zărit un vânător cum se apropie de ei cărând o cuşcă imensă. Sfârşitul lor părea aproape! Porumbeii au început să dea disperaţi din aripi încercând să scape din capcană, dar era în zadar. Regele-porumbel a venit însă cu o idee.

El le-a spus porumbeilor că la semnalul său să înceapă toţi să dea din aripi şi în felul acesta vor avea forţa să se ridice cu tot cu plasă care îi înconjura. Regele le-a spus ferm: uniţi suntem puternici!

Fiecare porumbel a prins atunci câte o bucată din plasă şi împreună au început să zboare cărând capcana cu ei. Vănătorul a rămas încremenit când a văzut ce fac păsările pe care a crezut că le-a prins.

Citește și:   Lupul și veverița

Porumbeii au zburat peste munţi şi văi până au ajuns acolo unde stătea prietenul lor şoricelul. Regele l-a rugat pe şoricel să îi ajute acum să scape din capcană, iar acesta a început să roadă tacticos plasa şi, unul câte unul, porumbeii au început să îşi recapete libertatea.

Apoi, porumbeii i-au mulțumit şoricelului și şi-au luat zborul împreună la fel de uniţi şi puternici cum au fost şi la greu.

Morala: când lucraţi împreună cu alţii sunteţi mai puternici.

Articole interesante

Lasa un comentariu