Povestea pisicii cu clopoţei

0

O familie de şoricei trăia de ani buni sub teroarea pisicii stăpânilor casei în care şi ei îşi făcuseră ascunzătoarea.

Pisica era pe urmele şoriceilor şi îi pândea zi şi noapte. Obosiţi să se tot ascundă de pisică şi să trăiască cu spaima că vor fi mâncaţi de aceasta, şoriceii au încercat să pună la cale un plan care să îi ajute să scape de teroarea pisicii.

După un timp, în care fiecare membru al familiei s-a gândit la câte o soluţie, cel mai mic dintre şoricei a venit cu o idee genială. Şoricelul a spus că pentru a scăpa de teama pisicii, ar putea să îi agaţe un clopțel de gât duşmanului blănos, şi în acest fel vor auzi de fiecare dată clopoţelul atunci când pisica se apropie de ei şi s-ar putea ascunde la timp.

Toţi şoriceii au fost de acord cu acest plan care părea salvator. Cel mai bătrân şoricel din familie a fost singurul care s-a împotrivit şi căruia planul nu i-a surâs deloc. Şoarecele cel înţelept a spus că ideea este bună doar în teorie, dar în practică apare întrebarea: “cine îi leagă clopoţelul de gât pisicii?”

Morala: De fiecare dată când apare o problemă este nevoie de idei, dar înainte să te entuziasmezi că ai găsit soluţia potrivită, gândeşte-te dacă aceasta poate fi pusă în practică. Atunci când cauţi idei, pentru şcoală, pentru proiectele în care te implici, chiar şi pentru activităţile simple de zi cu zi, asigură-te că ştii şi cum va fi pusă în practică, înainte să o faci cunoscută şi altora. Dacă nu ştii cum să o pui în practică, nu te feri să ceri ajutorul.

 

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?