Povestea mării calme

0

O corabie care naviga pe mare a fost prinsă de o furtună puternică. Corabia a fost distrusă şi rămăşiţele au fost împinse de valuri pe un ţărm.

Lângă epava corabiei era întins pe nisipul de pe plajă un marinar care se afla pe vas în momentul naufragiului. Când şi-a revenit după naufragiu, marinarul furios a început să arunce blesteme asupra mării: “Marea înşală oamenii nevinovaţi. Îi atrage cu apele sale calme şi liniştitoare şi odată ajunşi în ea, se înfurie şi îi distruge. Distruge tot!”

Auzind aceste reproşuri, marea s-a simţit jignită. Dar nu a mai dorit să îi facă probleme marinarului, aşa că s-a înfăţişat în faţa lui sub forma unei tinere superbe.

“Cine eşti tu, drăguţă domnişoară?”, a întrebat marinarul când a văzut-o.

“Sunt Marea şi sunt la fel de drăguţă întotdeauna, aşa cum mă vezi şi acum. Dai vina pe mine pentru acest naufragiu, dar nu este drept. Nu sunt vinovată.”

Surprins, marinarul o întreabă: “Dar cine este, atunci?”

Marea i-a răspuns cu calm: ”Naufragiul s-a produs din cauza vântului nemilos care a aruncat rafalele peste mine şi a provocat valuri imense în apele mele calme.”

Marinarul nu a mai avut nimic de spus. A tăcut câteva minute în fără mării calme şi i-a spus apoi cât de rău îi pare pentru cuvintele pe care le-a aruncat fără să se gândească.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?