Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Povestea mării calme

Povestea mării calme
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

O corabie care naviga pe mare a fost prinsă de o furtună puternică. Corabia a fost distrusă şi rămăşiţele au fost împinse de valuri pe un ţărm.

Lângă epava corabiei era întins pe nisipul de pe plajă un marinar care se afla pe vas în momentul naufragiului. Când şi-a revenit după naufragiu, marinarul furios a început să arunce blesteme asupra mării: “Marea înşală oamenii nevinovaţi. Îi atrage cu apele sale calme şi liniştitoare şi odată ajunşi în ea, se înfurie şi îi distruge. Distruge tot!”

Auzind aceste reproşuri, marea s-a simţit jignită. Dar nu a mai dorit să îi facă probleme marinarului, aşa că s-a înfăţişat în faţa lui sub forma unei tinere superbe.

“Cine eşti tu, drăguţă domnişoară?”, a întrebat marinarul când a văzut-o.

“Sunt Marea şi sunt la fel de drăguţă întotdeauna, aşa cum mă vezi şi acum. Dai vina pe mine pentru acest naufragiu, dar nu este drept. Nu sunt vinovată.”

Surprins, marinarul o întreabă: “Dar cine este, atunci?”

Marea i-a răspuns cu calm: ”Naufragiul s-a produs din cauza vântului nemilos care a aruncat rafalele peste mine şi a provocat valuri imense în apele mele calme.”

Citește și:   Povestea pisicii cu clopoţei

Marinarul nu a mai avut nimic de spus. A tăcut câteva minute în fără mării calme şi i-a spus apoi cât de rău îi pare pentru cuvintele pe care le-a aruncat fără să se gândească.

Articole interesante

Lasa un comentariu