Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Povestea maimuţei care s-a crezut regele animalelor

Povestea maimuţei care s-a crezut regele animalelor
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Într-o bună zi, toate animalele pădurii s-au adunat pentru a-şi alege noul rege. Maimuţa a reuşit să îi uimească cu un dans ieşit din comun pe toţi cei care o urmăreau de pe margine. După ce şi-a încheiat reprezentaţia, maimuţa a fost propusă să devină regele animalelor. Toate animalele pădurii au votat şi maimuţa a devenit noul lor rege.

Dintre toate animalele pădurii, vulpea era singura ce nu putea accepta ca maimuţa să ocupe această poziţie înaltă şi onorabilă.

Cu o mare durere în suflet şi plină de invidie, vulpea s-a gândit la un plan prin care să o umilească pe maimuţă. Într-o zi, vulpea se plimba prin pădure în căutare de hrană şi a văzut o capcană care avea o bucată de carne, pusă, cel mai probabil, de un vânător.

Vulpea era şireată şi suficient de inteligenţă pentru a nu cădea în capcană, însă era convinsă că maimuţa nu ar face asta. Aşa că s-a dus să caute maimuţa-rege şi să o atragă spre capcană. Zis și făcut! Când s-au apropiat de capcană, vulpea îi spune maimuţei: “ Aici este o bucată delicioasă de carne, Măria Ta. Ca un supus ce sunt, nu am îndrăznit să mă apropii de ea. Aşadar, bucură-te de ea, Majestate!”

Citește și:   Măgărușul cântăreț

Fără să stea pe gânduri, maimuţa a întins mâna spre bucata de carne şi a fost prinsă în capcană. Atunci, vulpea a izbucnit în râs şi i-a spus: “Pentru a fi rege este nevoie de multă înţelepciune!”

Articole interesante

Lasa un comentariu