Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Povestea măgarului care s-a vindecat de invidie

Povestea măgarului care s-a vindecat de invidie
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Într-o zi de iarnă, un măgar sălbatic rătăcea prin pădure fără rost. La un moment dat, măgarul a ajuns la marginea pădurii şi a văzut acolo un alt măgar care stătea întins la soare şi se bucura de căldură. Măgarul părea foarte fericit şi lipsit de griji, iar celălalt, care rătăcise până atunci prin pădure, l-a invidiat pe loc.

Măgarul rătăcit s-a apropiat de cel care stătea la soare şi i-a spus: “Ce norocos trebuie să fii, fratele meu măgar. Părul tău strălucitor arată cât de bine o duci şi ce viaţă fără griji ai.”

Spunând aceastea, măgarul a plecat mai departe, dar nu putea să îşi scoată din minte ceea ce a văzut.

După câteva zile, măgarul s-a întors în acelaşi loc să îl vadă pe măgarul fericit. Dar de această dată, măgarul care părea că duce o viaţă fără griji avea acum în spate o desagă grea. Stăpânul lui era în spare şi îl mâna cu o bâtă cu care îl mai şi lovea din când în când pentru a-l face să meargă mai repede.

Văzând acest lucru, măgarul care până atunci era invidios şi-a spus: “Ce păcat! Nu îl mai invidiez deloc. Nu ştiam că trebuie să ducă o viaţă atât de grea şi să îşi cumpere confortul cu un preţ atât de mare.”

Citește și:   Povestea cu un peştişor şi un dinozaur

Articole interesante

Lasa un comentariu