Povestea cu un peştişor şi un dinozaur

3

Un pește mic trăia împreună cu familia lui într-un iaz de lângă o pădure deasă. În iaz mai trăiau şi alte familii de peştişori.

Tatăl micului pește era regele tuturor peştilor din iaz. Într-o zi, un dinozaur imens care trăi în pădurea de acolo a venit la iaz şi a băut aproape toată apă.

Peştii au început să se îngrijoreze că dinozaurul se va întoarce şi va bea până la urmă toată apa din iaz. Peştii s-au dus la regele lor pentru a-i cere ajutorul.

Nici măcar regele peştilor nu ştia cum să rezolve această problemă. Se părea că nu există nicio soluţie ca dinozaurul să poată fi oprit.

Însă micul pește i-a spus tatălui său: “Tată, am o ideea. Am să îi fac eu faţă dinozaurului, mâine.”

În ziua următoare, când dinozaurul a venit din nou să bea apă, micul pește a ieşit din apă şi i-a spus: “Dragă Dino, te rog să nu mai bei apă din iaz.”

Dinozaurul a început să râdă: “Ha, ha…peștișorule, n-ai cum să îmi dai tu ordine mie. Voi bea toată apa din iaz astăzi.” Peştişorul nu a renunţat însă şi a continuat să îl roage pe dinozaur să plece şi să îşi găsească un alt iaz.

În cele din urmă, dinozaurul spune: “Bine, prietene. Hai să ne întrecem de aici şi până la capătul iazului. Dacă voi câştiga eu, atunci voi bea toată apa. Dacă câştigi tu, atunci am să îţi ascult ordinul.”

Peştişorul a fost de acord şi a acceptat provocarea dinozaurului.

Întrecerea a început, şi peştişorul a înotat cât de repede a putut. Dinozaurul era atât de greu că abia se mişca. În cele din urmă, dinozaurul a pierdut întrecerea şi a plecat supărat în căutarea unui alt iaz.

Morala: Întotdeauna există o soluţie pentru fiecare problemă, atâta timp cât nu renunţi să lupţi.3 comentarii

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?