Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Povestea cu un peştişor şi un dinozaur

Povestea cu un peştişor şi un dinozaur
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Un pește mic trăia împreună cu familia lui într-un iaz de lângă o pădure deasă. În iaz mai trăiau şi alte familii de peştişori.

Tatăl micului pește era regele tuturor peştilor din iaz. Într-o zi, un dinozaur imens care trăi în pădurea de acolo a venit la iaz şi a băut aproape toată apă.

Peştii au început să se îngrijoreze că dinozaurul se va întoarce şi va bea până la urmă toată apa din iaz. Peştii s-au dus la regele lor pentru a-i cere ajutorul.

Nici măcar regele peştilor nu ştia cum să rezolve această problemă. Se părea că nu există nicio soluţie ca dinozaurul să poată fi oprit.

Însă micul pește i-a spus tatălui său: “Tată, am o ideea. Am să îi fac eu faţă dinozaurului, mâine.”

În ziua următoare, când dinozaurul a venit din nou să bea apă, micul pește a ieşit din apă şi i-a spus: “Dragă Dino, te rog să nu mai bei apă din iaz.”

Dinozaurul a început să râdă: “Ha, ha…peștișorule, n-ai cum să îmi dai tu ordine mie. Voi bea toată apa din iaz astăzi.” Peştişorul nu a renunţat însă şi a continuat să îl roage pe dinozaur să plece şi să îşi găsească un alt iaz.

Citește și:   Hoțul și câinele de pază

În cele din urmă, dinozaurul spune: “Bine, prietene. Hai să ne întrecem de aici şi până la capătul iazului. Dacă voi câştiga eu, atunci voi bea toată apa. Dacă câştigi tu, atunci am să îţi ascult ordinul.”

Peştişorul a fost de acord şi a acceptat provocarea dinozaurului.

Întrecerea a început, şi peştişorul a înotat cât de repede a putut. Dinozaurul era atât de greu că abia se mişca. În cele din urmă, dinozaurul a pierdut întrecerea şi a plecat supărat în căutarea unui alt iaz.

Morala: Întotdeauna există o soluţie pentru fiecare problemă, atâta timp cât nu renunţi să lupţi.

Articole interesante

3 comentarii

  1. A fost draguta povestea. I-a placut-o piciului meu.

Lasa un comentariu