Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Povestea celor trei fluturi

Povestea celor trei fluturi
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Erau odată trei fraţi fluturi, unul alb, unul roşu şi unul galben. Cei trei dansau cât era ziua de lungă în jurul florilor din grădină, se jucau voioşi în lumina soarelui şi nu se plictiseau nicio clipă pentru că erau foarte fericiţi.

Într-o zi a venit o ploaie torenţială şi le-a udat aripile frumoase. Cei trei fluturi au zburat spre casă, însă au găsit uşa închisă. Aşa că au fost nevoiţi să rămână în ploaia care reuşise să îi ude foarte tare.

Fraţii fluturi au pornit în căutarea unui adăpost şi au zburat către o lalea roşie cu dungi galbene: “Dragă noastră lalea, poţi să îţi deschizi petalele şi să ne laşi să ne adăpostim între ele până trece furtuna?”

Laleaua le răspunde: “Cel roşu și cel galben pot intra, pentru că sunt ca mine, dar cel alb nu.”

Cei doi fraţi galben şi roşu îi spun: “Dacă fratele nostrum alb nu se poate adăposti între petalele tale, atunci și noi vom rămâne în ploaie, cu el.”

Afară ploua tot mai tare, iar fluturaşii erau tot mai uzi, aşa că şi-au luat zborul spre un crin alb căruia i-au spus: “Poţi să îţi deschizi floarea pentru a ne adăposti şi noi de ploaie?”

Citește și:   Câinele lui Iacob, de Lev Tolstoi

Crinul răspunde: “Fluturele alb poate intra la adăpost, pentru că este ca mine, dar cel roşu și cel galben vor rămâne afară, în furtună.”

Fluturele alb spune: “Dacă nu ne primeşti pe toţi trei, atunci eu voi rămâne în ploaie alături de fraţii mei. Mai bine rămânem în furtună decât să stăm despărţiţi.”

Astfel, cei trei fluturi şi-au luat zborul.

Dar soarele, care se afla în spatele unui nor, a auzit totul, şi ştia că sunt trei fraţi buni care au rămas uniţi chiar şi în faţa unei furtuni care aproape îi nimicise.

Aşa că a ieşit dintre nori, a alungat ploaia şi a început să strălucească cu putere deasupra grădinii.

Soarele a uscat aripile celor trei fluturi şi le-a încălzit trupurile fragile. Cei trei fraţi şi-au reluat imediat joaca şi au dansat în jurul florilor din grădina până seara. Apoi au fugit spre casa lor unde au găsit, de această dată, uşa larg deschisă.

Articole interesante

2 comentarii

  1. Foarte frumoasa povestioara și totodata plină de învățăminte.

Lasa un comentariu