Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Povestea căţelului nemulţumit

Povestea căţelului nemulţumit
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Într-o zi un câine se relaxa pe iarba din curte şi a văzut o pisică tocmai pe gardul înalt. “Trebuie să fie foarte frumos să poţi să te urci pe unde îţi pofteşte inima şi să fii deasupra tuturor. Dacă aş putea şi eu să fac acest lucru…?!”.

Un sentiment puternic de invidie a încolţit în el şi, de supărare, nici măcar nu a mai dat din coadă atunci când stăpânul său a venit să îi aducă nişte lapte.

După ce a mai stat puţin tolănit la umbră, căţelul a văzut un pește cum înotă în râu şi imediat se şi imagina cum ar fi fost să trăiască şi el în apele reci şi cristaline ale râului. Invidia l-a făcut din nou nervos.

Imediat l-a auzit pe pește spunând:“Pare atât de frumos acolo pe iarbă. Mi-ar plăcea şi mie să stau puţin întins la umbră.”

La scurt timp, o vrăbiuţă a trecut prin preajmă. Când a văzut căţelul cum leneveşte pe iarbă, vrabia a spus cu voce tare: “ Of…ce mi-ar plăcea şi mie să alerg şi să mă joc toată ziua aşa cum face căţelul. Mi-aș dori să nu trebuiască să îmi construiesc singură un cuib, să caut mâncare şi să mă doar aripile de atâta efort pe care îl fac zi de zi.”

Citește și:   Cheile, de T. Arghezi

După ce a auzit toate acestea, căţelul a realizat că nu apreciază ceea ce are.

Articole interesante

Lasa un comentariu