Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Povestea câinelui care a fugit de acasă

Povestea câinelui care a fugit de acasă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Odată, într-un orăşel, trăia un câine pe nume Spic. Câinele era foarte fericit cu viaţa sa, mai ales că toţi oamenii îl iubeau. Dar fericirea lui Spic nu a durat foarte mult.

Într-un an, o foamete năprasnică a lovit oraşul şi câinele nu mai găsea nimic de mâncare, aşa că, a luat hotărârea să fugă departe de casă.

Nici în oraşul în care a ajunsese, hrana nu era uşor de procurat. Rătăcind pe străzi, Spic a ajuns în cele din urmă în curtea unei case unde a găsit ceva de mâncare şi în felul acesta şi-a astâmpărat foamea care îl chinuia.

Într-o zi, câinii care locuiau în zonă l-au văzut şi cum şi-au dat seama că este un intrus, l-au atacat şi i-au făcut o mulţime de răni. Speriat, Spic a rupt-o la fugă până când câinii care l-au atacat au rămas nevăzuţi.

Când s-a oprit din fugă pentru a-şi trage sufletul, Spic era foarte speriat şi a realizat în acel moment cât de mult îi lipseşte oraşul în care s-a născut.

Atunci şi-a zis: “Mai bine plec din locul acesta!  Chiar dacă în oraşul meu se găseşte greu hrana, dar macar câinii de acolo sunt blânzi, la fel ca mine.”

Citește și:   Povestea găinilor înţelepte

Morala: Cei care ţin la tine nu te vor invidia şi nu vor deveni inamicii tăi pentru ceea ce eşti.

Articole interesante

2 comentarii

  1. Ms m-ai ajutat foarte mult ! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

  2. Nici în oraşul în care a ajunsese, hrana nu era uşor de procurat. Rătăcind pe străzi, Spic a ajuns în cele din urmă în curtea unei case unde a găsit ceva de mâncare şi în felul acesta şi-a astâmpărat foamea care îl chinuia.

Lasa un comentariu