Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Povestea broscuțelor care şi-au dorit un rege

Povestea broscuțelor care şi-au dorit un rege
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Un lac era plin de broascuțe. Acestea îşi doreau să aibă un rege pentru că nu se simţeau în siguranţă ştiind că nu este nimeni care să le păzească şi să aibă grijă de ele. Broaştele s-au decis să meargă la Jupiter, stăpânul zeilor, şi i-au cerut să le aducă şi lor un rege pe lac.

Jupiter a fost surprins să audă această cerere naivă a broscuţelor şi a încercat să le facă să se răzgândească, însă nu a fost chip.

Atunci Jupiter s-a hotărât să le îndeplinească cumva dorinţa broscuţelor şi a aruncat în lac un buştean spunâdu-le că acesta va fi de acum înainte regele lor. Când buşteanul a aterizat în apă, broscuţele s-au speriat îngrozitor şi au fugit grăbite pentru a-şi salva vieţile.

După ceva timp, broscuţele s-au întors şi s-au aşezat pe buştean. Văzând că nu se mişcă, au început să îşi manifeste nemulţumirea şi să îl urască pe cel care le era “rege”.

Aşa că, broscuţele au pornit din nou să îi spună lui Jupiter să îl înlocuiască pe rege cu unul mai activ. De această dată Jupiter le-a trimis un cocostârc să le fie rege. Însă la scurt timp, cocostârcul a început să le prindă şi să le mănânce.

Citește și:   Iepurele și elefantul

În acest fel, broscuţele au primit o lecţie pentru nemulţumirea lor.

Articole interesante

Lasa un comentariu