Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Poveste experiment: scapă de sentimentele negative

Poveste experiment: scapă de sentimentele negative
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

O educatoare a organizat un joc pentru copiii din clasa sa. Aceasta le-a spus micuţilor să aducă în ziua următoare câte o pungă de plastic şi câţiva cartofi.

Fiecare cartof va purta numele unei persoane pe care copilul o dispreţuieşte. Astfel, numărul de cartofi pe care fiecare îl va pune în pungă sa este egal cu numărul de persoane pe care le urăşte.

În ziua următoare, copiii au “botezat” cartofii cu numele persoanelor pe care le urau. Unii au pus în pungă 2 cartofi, alţii 3, 5 şi aşa mai departe.

Provocarea a venit din partea educatoarei. După ce au pus cartofii în pungi, ea le-a spus că vor trebui să vină cu punga la grădiniţă în fiecare zi, timp de o săptămână.

Peste câteva zile, copiii au început să se plângă de mirosul urât pe care începuseră să îl aibă cartofii. În plus, cei care aveau 5-6 cartofi în pungă se văitau şi din cauza greutăţii. După o săptămână, educatoarea i-a anunţat că jocul s-a încheiat şi pot scapă de pungile urât mirositoare.

Educatoarea i-a întrebat apoi pe copii: “ Cum a fost să căraţi aceste pungi cu cartofi în fiecare zi?” Micuţii au început să îşi verse frustrările şi au spus că a fost o povară să poarte după ei, în fiecare zi, pungile grele şi cartofii care miroseau îngrozitor.

Citește și:   Povestea găinilor înţelepte

Apoi, educatoarea le-a dezvăluit adevărata semnificaţie a jocului la care au luat parte.

“Exact la fel se întâmplă atunci când inima voastră este încărcată cu ură pentru alte persoane. Mirosul urii vă contaminează inima şi vă însoţeşte oriunde vă duceţi. Dacă nu aţi putut suporta mirosul cartofilor stricaţi timp de o săptămână, va puteţi imagina ce înseamnă să purtaţi ura în suflet pentru toată viaţa?”

Morala: Scapă de sentimentele negative şi de ura faţă de alte persoane pentru a nu căra această povară întrega viaţă. Cea mai bună atitudine pe care poţi să o ai este să îi ierţi pe cei care te-au rănit. Încearcă să vezi într-o persoană calităţile şi părţile sale bune şi scapă de alte sentimente negative care îţi pot acapara mintea şi sufletul.

Articole interesante

Lasa un comentariu