Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Poveste adevărată: Nu renunța niciodată la visul tău!

Poveste adevărată: Nu renunța niciodată la visul tău!
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

De ce nu trebuie să renunți la visul tău? Pentru că într-o bună zi va deveni realitate!

Citeşte următoarea poveste adevărată despre un fermier pe nume Monty şi nu uita niciodată morala acestei istorisiri pe care o găseşti la final!

Indiferent câte obstacole apar în viaţă şi indiferent de cei care încearcă să te descurajeze, să îţi spună că nu eşti suficient de bun sau că nu poţi, tu mergi întotdeauna pe drumul tău şi urmează-ţi visul. Aşa cum a făcut şi Monty!

Urmează-ţi visul!

Am un prieten pe nume Monty care are o fermă de cai. Monty m-a lăsat să folosesc proprietatea lui pentru a organiza un eveniment caritabil pentru tinerii cu probleme.

Ultima dată când am fost acolo a spus următoarea poveste:

“ Vreau să va spun de ce l-am lăsat pe Jack să folosească ferma. Totul are legătură cu povestea unui tânăr care era fiul unui dresor de cai ce călătorea mult, mergând de la o cursă de cai la alta, de la o fermă la altă şi de la un domeniu la altul pentru a dresa caii. Din acest motiv, şcoala băieţelului era mai mereu întreruptă de călătoriile familiei sale. Într-o zi la școală, băiatul dresorului a trebui să scrie o compunere despre ce vrea să se facă atunci când va fi mare.

În acea noapte, băieţelul a scris o compunere de şapte pagini în care a descris în detaliu visul său, acela de a avea într-o zi propria sa fermă de cai. Copilul nu a uitat niciun amănunt şi a făcut chiar şi o schiţă a fermei sale de 200 de acri, unde a desenat clădirile, grajdurile şi pista pentru cai. Apoi a mai desenat şi planul casei sale de 4000 de metri pătraţi ce avea să fie la ferma visurilor sale.

Citește și:   Greuceanu, de Petre Ispirescu

Băieţelul şi-a pus tot sufletul în acest proiect pentru şcoală şi a doua zi l-a predat mândru profesorului său. Peste două zile acesta a primit înapoi lucrarea ce avea pe ea un mare 4.

Supărat de ce s-a întâmplat, băieţelul s-a dus după ora să vorbească cu profesorul său. “De ce am luat 4 pentru compunerea pe care am făcut-o?”, a întrebat copilul.

Atunci profesorul i-a spus: “Pentru că totul este o fabulaţie şi este un vis nerealistic pentru un băiat ca tine. Nu ai bani, provii dintr-o familie care nu are un loc al său. Nu ai resurse. Să ai o fermă de cai presupune să ai o mulţime de bani. Va trebui să cumperi pământul, să cumperi animalele şi apoi să plăteşti taxe. Nu vei avea cum să faci tu aşa ceva.” Profesorul i-a spus apoi să refacă tema, promițându-i o notă mai mare, dacă va fi mai realist.

Băieţelul a plecat acasă îngândurat şi l-a întrebat pe tatăl său ce are trebui să facă. Acesta i-a spus însă să se gândească singur pentru că este o decizie importantă ce îi aparţine în totalitate. Peste o săptămâna, băieţelul a dus lucrarea la şcoală …fără să facă nicio modificare!

Citește și:   De ce iepurașul aduce ouăle de Paște

Ajuns faţă în faţă cu profesorul, băieţelul îi spune acestuia: “Puteţi să lăsaţi nota 4 pe lucrare, eu îmi voi vedea în continuare de visul meu!”

Monty se întoarce apoi spre grup şi adaugă: Vă spun această poveste pentru că acum vă aflaţi în casa mea de 4000 de metri pătraţi din mijlocul fermei de 200 de acri. Compunerea de la şcoală încă o mai am, este înrămată şi stă deasupra şemineului.Partea cea mai frumoasă a poveştii este că în urmă cu două veri, profesoul meu de atunci a veni aici cu 30 de elevi şi au stat o săptămână. La plecare profesorul mi-a spus: “ Monty, acum pot să îţi spun. Când eram profesorul tău, am încercat într-un fel să îți fur visul. De-a lungul anilor am furat visurile multor copii. Din fericire, tu ai avut suficientă ambiţie să nu renunţi la al tău!”

Morala: Nu lasă pe nimeni să îţi fure visul. Urmează-ţi inima, indiferent ce-ar fi. Niciun vis nu este prea mare sau prea mic atâta timp cât cineva munceşte din greu să îl împlinească. Întotdeauna trebuie să încercăm să transformăm visurile în realitate, indiferent de obstacolele pe care le întâlnim.

Articole interesante

Lasa un comentariu