Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Planul ascuns al celor cinci câini sălbatici

Planul ascuns al celor cinci câini sălbatici
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

O pădure era traversată de un râu. La un moment dat, a plouat atât de mult încât apă din râu a început să se reverse din albie, iar în scurt timp o mare parte din pădure a fost inundată. Casele tuturor animalelor din pădure erau sub apă. Atunci, au apărut cei cinci câini sălbatici neînfricați și au salvat toate viețuitoarele de acolo, de la înec.

În cele din urmă, ploaia s-a oprit și apa s-a retras.

Regele pădurii, Leul, era foarte încântat de ajutorul pe care cei cinci câini sălbatici l-au dat viețuitoarelor din pădure, așa că le-a adunat pe toate la o întrunire și le-a spus: “Aceștia sunt niște câini curajoși și buni. Vreau ca de acum, timp de o săptămână, câinii să mănânce împreună cu mine, la mine în adăpost. Trebuie ca toți dintre voi să îi tratați cu respectul cuvenit.

Toate animalele au început să aplaude frenetic, aprobând ce tocmai le-a spus Regele lor. Dar iepurele a dorit intervină și să îi spună ceva Regelui Leu:”Majestatea Ta, acești cinci câini sălbatici nu sunt deloc curajoși așa cum credeți cu toții. I-am auzit ceva mai devreme vorbind între ei. Spuneau că au salvat toate animalele din pădure pentru ca să le poată mânca mai târziu.”

Citește și:   Bambi (VI), de Felix Salten

Auzind așa ceva, Leul s-a înfuriat și a început să răcnească către cei cinci câini: “Plecați imediat din pădurea mea, câini egoiști ce sunteți.”

Morala: Faptele bune făcute dintr-un motiv egoist nu sunt demne de laudă.

Articole interesante

Lasa un comentariu