Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Pisicile și maimuța

Pisicile și maimuța
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

Într-o zi două pisici s-au furişat într-o casă şi au furat o bunătate de prăjitură pe care gospodina o pusese la răcit, la fereastră. După ce au ajuns într-un loc ferit, cele două pisici au început să se certe pentru că nu mai doreau să împartă prăjitura.

Fiecare dintre ele pretindea că ea o merită şi nu erau deloc dornice să împartă prada. Tocmai când cearta lor a atins apogeul, o maimuţă şi-a făcut apariţia în zonă.

Văzând cum se ceartă cele două pisici, maimuţa s-a oferit să le ajute să facă pace. Aceasta a ascultat ambele variante, apoi a spus că prietenia lor nu merită sacrificată, de aceea prăjitura trebuie împărţită în mod egal. Tot ea s-a oferit acum să împartă prăjitură în părţi egale.

Pisicile au fost de acord. Apoi, maimuţa a luat prăjitura şi a rupt-o în două. Când a cântărit fiecare bucată, a văzut că una era mai grea decât cealaltă, aşa că a muşcat din bucata mai grea pentru a o face mai mică şi le-a cântărit din nou.

Acum a constatat că cealaltă bucată era mai grea, aşa că a muşcat din nou din bucata această mai grea. Pentru că, din nou, una dintre bucăţi era mai grea, a muşcat din ea pentru a face cele două bucăţi identice. Dar bucăţile de prăjitură nu păreau să fie, din nou, perfect egale.

Citește și:   Uriasul cel rau, poveste populara

Maimuţa cea vicleană reuşise să mănânce în acest fel aproape toată prăjitură. Pisicile i-a cerut bucăţile de prăjitură înapoi, doar că acum maimuţa le-a spus că nu poate să le mai dea nimic înapoi, pentru că bucăţile rămase sunt recompensa sa pentru serviciul pe care l-a făcut pentru ele.

Cum a zis asta, maimuţa a înfulecat ultima bucată de prăjitură care a rămas şi apoi a sărit în cel mai înalt copac unde nici pisicile nu l-ar fi putut ajunge.

Articole interesante

1 comentariu

Lasa un comentariu