Pisicile și maimuța

1

Într-o zi două pisici s-au furişat într-o casă şi au furat o bunătate de prăjitură pe care gospodina o pusese la răcit, la fereastră. După ce au ajuns într-un loc ferit, cele două pisici au început să se certe pentru că nu mai doreau să împartă prăjitura.

Fiecare dintre ele pretindea că ea o merită şi nu erau deloc dornice să împartă prada. Tocmai când cearta lor a atins apogeul, o maimuţă şi-a făcut apariţia în zonă.

Văzând cum se ceartă cele două pisici, maimuţa s-a oferit să le ajute să facă pace. Aceasta a ascultat ambele variante, apoi a spus că prietenia lor nu merită sacrificată, de aceea prăjitura trebuie împărţită în mod egal. Tot ea s-a oferit acum să împartă prăjitură în părţi egale.

Pisicile au fost de acord. Apoi, maimuţa a luat prăjitura şi a rupt-o în două. Când a cântărit fiecare bucată, a văzut că una era mai grea decât cealaltă, aşa că a muşcat din bucata mai grea pentru a o face mai mică şi le-a cântărit din nou.

Acum a constatat că cealaltă bucată era mai grea, aşa că a muşcat din nou din bucata această mai grea. Pentru că, din nou, una dintre bucăţi era mai grea, a muşcat din ea pentru a face cele două bucăţi identice. Dar bucăţile de prăjitură nu păreau să fie, din nou, perfect egale.

Maimuţa cea vicleană reuşise să mănânce în acest fel aproape toată prăjitură. Pisicile i-a cerut bucăţile de prăjitură înapoi, doar că acum maimuţa le-a spus că nu poate să le mai dea nimic înapoi, pentru că bucăţile rămase sunt recompensa sa pentru serviciul pe care l-a făcut pentru ele.

Cum a zis asta, maimuţa a înfulecat ultima bucată de prăjitură care a rămas şi apoi a sărit în cel mai înalt copac unde nici pisicile nu l-ar fi putut ajunge.Un comentariu

Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?