Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Pisica cea vicleană și șoarecele bătrân: „Un înțelept nu se lasă niciodată păcălit a doua oară!

Pisica cea vicleană și șoarecele bătrân: „Un înțelept nu se lasă niciodată păcălit a doua oară!
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

A fost odată o pisică atât de vigilentă, încât cu greu îndrăznea vreun șoricel să-și arate vârful mustăților de teamă să nu fie mâncat de aceasta. Pisica era pretutindeni, mereu pregătită de un atac.

Șoarecii care trăiau sub același acoperiș cu pisica începuseră să nu își mai părăsească ascunzătoarea de teamă să nu cadă în ghearele pisicii. Așa că pisica s-a văzut nevoită să își pună inteligența la lucru pentru a reuși să mai prindă măcar un șoricel.

Așa că, într-o zi, pisica s-a urcat pe un raft și s-a atârnat de acesta cu capul în jos, că și cum ar fi murit. Când șoarecii și-au văzut inamica în acea poziție s-au gândit că a fost pedepsită de stăpânii casei pentru vreo poznă. Timizi, șoarecii și-au scos capul din ascunzătoarea lor și au cercetat cu atenție în jur. Pentru că pisica era nemișcată, șoarecii au ieșit bucuroși afară, pregătiți să sărbătorească moartea pisicii. Dar într-o clipă de neatenție, pisica a sărit de pe raftul de pe care atârna și până când șoriceii au apucat să se dezmeticească, aceasta a reușit să pună gheară pe trei dintre ei.

Citește și:   Seminţele împăratului, poveste populară

După cele întâmplate, șoarecii au început să fie mai precauți că niciodată. Dar pisica, pentru că era încă flamândă, știa mai multe trucuri prin care să își atragă pradă în capcană. Așa că s-a aruncat în coșul cu făină și s-a acoperit complet, rămânând cu un ochi deschis pentru a observa orice mișcare a șoarecilor.

Șoarecii au început să iasă din vizuina lor. Atunci, un șoarece bătrân care avea deja multă experiență cu pisicile și capcanele pe care sunt în stare să le întindă acestea, și care își pierduse o parte din coadă pe vremea când nu știa să se ferească de dușmani, s-a așezat la o distanță sigură față de gaura din peretele în care locuia și le-a spus șoriceilor mai tineri:

“Aveți grijă! Pare a fi o grămadă de făină acolo, dar mie mi se pare că este chiar pisica. Orice ar fi, cel mai înțelept este să păstrezi întotdeauna o distanță sigură. Un înțelept nu se lasă niciodată păcălit a doua oară.”

 

 

Articole interesante

Lasa un comentariu