Inregistrare

Inregistrati-va pentru a beneficia de cunostintele comunitatii, a pune intrebari sau a a raspunde la intrebarilor celorlalti.

Suntem o comunitate care incurajeaza educatia si in care se intalnesc know-how-ul si experienta cu perspective inovative de abordare a problemelor.

Login

Autentificati-va pentru a pune intrebari, a raspunde la intrebarilor celorlalti sau pentru a va conecta cu prietenii.

Resetare parola

V-ati uitat parola ? Introduceti adresa de email si veti primi o noua parola.

Va rugam sa va autentificati.

Please briefly explain why you feel this question should be reported.

Va rugam explicate, pe scurt, de ce credeti ca aceasta intrebare trebuie raportata.

Motivul pentru care raportezi utilizatorul.

AniDeȘcoală.ro Latest Articles

Pericolul de la fermă

Pericolul de la fermă
Poți fi de ajutor la urmatoarele teme

John şi soţia lui Molly aveau o fermă, unde creşteau porci, vite şi multe alte animale. Tot acolo trăia şi un şoricel.

Într-o zi şoricelul a văzut cum fermierul deschidea o cutie. Curios să vadă dacă nu cumva era ceva de mâncare acolo, şoricelul a observat că John cumpărase de fapt o capcană pentru şoareci.

Atunci, şoricelul a fugit să alarmeze toate animalele de la fermă şi să le spună despre pericolul în care se află cu toţii.

Prima dată s-a dus şi a anunţat o găină: “ În casă e o capcană de şoareci!”, a spus acesta disperat. Găina i-a răspuns cu indiferenţă: “Nu mă interesează, tu eşti în pericol, pe mine nu mă priveşte. N-are ce să mă sperie.”

Şoricelul a plecat mai departe şi le-a spus porcului şi unei vite de la fermă despre capcana de şoareci pe care o pregătea stăpânul lor. Cele două animale nu au fost impresionate. I-au spus că pentru ele nu e motiv de îngrijorare şi i-au promis şoricelului că se vor ruga pentru el.

Supărat şi deprimat, micul şoricel s-a întors în casă.

Într-o noapte, soţia fermierului a auzit un zgomot care venea chiar de la capcana de şoareci. Molly s-a dus repede să vadă ce se întâmplă, dar pentru că era întuneric nu a văzut că în capcană s-a prins un şarpe veninos, care îşi prinsese coada în capcană. Într-o clipă, şarpele a muşcat-o pe Molly.

Citește și:   Elefantelul curios

Fermierul a plecat în grabă să o ducă pe soţia sa la spital. Mai târziu, când s-au întors acasă, femeia avea în continuare febră. Atunci, John şi-a amintit că febra se tratează cu supă de găină, aşa că s-a dus imediat în curte şi a tăiat găina pentru a face supă.

Starea lui Molly continua să fie gravă şi atunci tot mai mulţi prieteni au venit să o viziteze. Unii dintre ei stăteau cu zilele la căpătâiul femeii, aşa că fermierul a decis să taie porcul pentru a avea cu ce să îşi hrănească oaspeţii.

Din păcate, starea lui Molly nu se ameliora, din contră aceasta se simţea din ce în ce mai rău, iar în cele din urmă a murit. Atunci, vecini, rude şi prieteni s-au adunat la înmormântarea femeii. Pentru că nu avea ce să mai facă, John a decis să taie şi vaca pentru a avea ce să le dea de mâncare celor care veniseră să fie alături de el.

Şoarecele privea tot ce se întâmplă în jurul său şi nu îşi mai putea stăpâni lacrimile.

Morala: Atunci când cineva se află în dificultate sau în pericol este riscant pentru fiecare dintre noi. Cel mai bine este să îl ajutăm şi să îl încurajăm pe cel care are nevoie şi să nu îl lăsăm singur atunci când are probleme.

Citește și:   Povestea unui lup îngăduitor

Articole interesante

Lasa un comentariu