Orice monedă are doua fețe

0

Un bărbat şi un leu mergeau împreună printr-o pădure. Ca să le mai treacă timpul şi să nu se plictisească cei doi discutau entuziasmaţi tot felul de nimicuri, făceau glume şi se amuzau copios.

La un moment dată însă, din senin, au început să se se certe fiecare pretinzând că el este mai puternic şi superior celuilalt. Spiritele s-au încins şi cei doi erau la un pas să se ia la bătaie.

După un timp, cei doi au ajuns la un drum pe marginea căruia era o statuie foarte frumoasă care reprezenta un bărbat ce strângea de gât un leu care părea doborât şi fără şanse să mai scape teafăr.

Atunci, bărbatul se întoarce către tovarăşul său de drum şi îi spune: “Uite, statuia aceasta nu dovedeşte ceea ce ţi-am spus şi eu, leule?”

Replica leului a venit imediat: “Acesta este punctul de vedere al oamenilor. Dacă noi, leii, am fi făcut această statuie ar fi reprezentat un om sub laba puternică a unui leu.”

După această replică, bărbatul a rămas fără cuvinte. Aşa că, cei doi s-au calmat şi şi-au văzut în continuare de drum.Lasă un comentariu

Ai nevoie de ajutor la teme ?